- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 218.841
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Monilya hastalığı neden olur?
Sert çekirdekli meyvelerde çiçek monilyası hastalığı (Monilinia laxa=Sclerotinia laxa); kayısı, şeftali, kiraz, erik, vişne ve bademde önemli kayıplara yol açabilen fungal bir hastalık. Hastalık etmeni fungus konukçu bitkinin özellikle çiçek, çiçek sapı ve sürgünlerinde zarar oluşturuyor.Çil hastalığı neden olur?
ÇİL NEDEN ÇIKAR? Çillerin genetik yatkınlık (kalıtım) ve güneşe maruz kalma kombinasyonunun bir sonucu olarak geliştiği düşünülmektedir. Cildin rengini veren pigment melanin cildin altında biriktiğinde çiller ortaya çıkar. Çiller kahverengi, kırmızı veya kahverengi görünebilir.Manolya hastalığı nedir?
Sert çekirdekli meyvelerde çiçek Monilyası (Monilinia laxa) kayısı, şeftali, kiraz, erik, vişne ve bademde önemli kayıplara yol açabilen bir fungal hastalıktır. Hastalık etmeni konukçu bitkinin özellikle çiçek, çiçek sapı, sürgün ve en son olarak ta meyveleri hastalandırır.
Kayısı ağacı neden sakız yapar?
Kayısı ağacı kuruması ağaç üzerinde dönemsel ve mevsimsel olarak kuruma ve hastalanma olasılıkları çok yüksek bir seviyede olmaktadır. Bunun yanı sıra yanlış Budama,Gübreleme,İlaçlama,Toprak yapısının bozulması gibi etkenlerde Kayısı ağacının kurumasına sebep olmaktadır.Insanlarda Monilya Hastalığı Nedir?
Hastalık ince sürgünlerin tamamen kurumasına, kalın sürgünlerde ve dallarda ise kanser yaraları oluşmasına ve dalların uçtan geriye doğru kurumasına yol açar. Yağışlı ve nemli hava koşullarında kanser yaraları üzerinde zamklanma da görülür.Kirazda Monilya Hastalığı Nedir?
KİRAZ VE VİŞNEDE GÖRÜLEN MONİLYA (ÇİÇEK) HASTALIĞINA DİKKAT Bu hastalık kiraz ve vişne ağaçlarının çiçek, sürgün ve meyvelerinde zarar yapar. Çiçeklerin taç ve çanak yaprakları, dişicik borusu ve erkek organları kahverengileşir ve bu kahverengileşme daha sonra tüm çiçeğe yayılır. Buna çiçek yanıklığı denir.
Yaprak Delen (çil) Hastalığı için 1.İlaçlama sonbaharda yaprak dökümünden sonra yapılır. 2. ilaçlama ilkbaharda pembe tomurcuk döneminde % 1 lik bordo bulamacı veya Bakırlı Fungusitlerden biri ile ağacın her tarafı ıslatılacak şekilde ilaçlanmalıdır.
Söz konusu delinme genelde potasyum eksikliğinde ve özellikle limon, zeytin gibi bitkilerin yapraklarında sıklıkla görülür.
Ağaçlarda Ballanma neden olur?
Ağaçlarda ballanma/reçine/zamk/akıntı; Bakteriyel kanser olarak nitelendirilen bu hastalık. Ağacın ölüm periyoduna girdiğine işaret eder. Bakterinin ağaç gövdesine yerleşerek sıcak havalarda aktif hale geçmesiyle birlikte ortaya çıkar. Ağaç yüksek stres altındaykende bu durum ortaya çıkabilir.
Meyve ağaçları neden Zamklanır?
İlkbaharda bakteri bu kanserlerde çoğalmaya başlar ve yağmurla çiçek ve genç yapraklara yayılır. Gözlerdeki çatlaklardan ve budama yerlerindeki yaralardan bitkiye girer. Yapraklarda küçük, yağ yeşili, sarımtırak haleli, zamanla morumsu kahverengi renk alan lekeler oluşur. Bu lekeler zamanla kurur ve düşer.Zamk hastalığı nedir?
Bakteriyel Kanser Ve Zamklanma Hastalığı: Hastalığın en tipik belirtisi zamk akıntısı ile birlikte görülen kanser oluşumudur. Yapraktaki lekeler küçük, yuvarlak veya şekilsizdir. Başlangıçta soluk yeşil yağ lekesi görünüşte sonra rengi açık kahve veya kirli beyaza dönüşmektedir.Gülücük hastalığı nedir?
Gül hastalığı ciltte görülen iltihaplı kızarıklıklar, sivilce benzeri kabartılar, yüzeysel damar genişlemeleri şeklinde ortaya çıkan, daha çok yüzde, burun çevresinde görülen bir hastalıktır. Ancak bu durum, hastalığın sadece yüz çevresinde ortaya çıktığı anlamına gelmemektedir.