AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mom and pop Restaurant ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mom and pop Restaurant ne demek?​

küçük aile işletmelerine verilen isimdir. genelde karı koca tarafından işletilen lokantalar, bakkallar, küçük işletmelerdir. ailenin genç üyeleri daha sonra işi devralır. ancak günümüzde yüksek alım hacmi, kurumsallaşmış yapısı, standart kalitesi ve her şeyi bulabileceğiniz mega-süper marketler, alışveriş merkezleri …

Restoranlar neye göre sınıflandırılır?​

Büyüklüklerine Göre Yiyecek İçecek İşletmeleri Bir başka tanımlamaya göre ise kuver sayısına göre 0-50 kuver: küçük restoran, 50-100 kuver: orta büyüklükte restoran ve 100 üzeri kuver: büyük restoran olarak sınıflandırmıştır (Denizer, 2012).
Restoran nasıl yazılır?
Kelimenin doğru yazılışı ise restaurant olarak ifade edilebilir. Kelimenin doğru bir şekilde yazılması için ise yazımı Türk Dil Kurumu sözlüğünden öğrenilmektedir. Restaurant kelimesinin yazılışı Türk Dil Kurumuna göre restaurant olarak ifade edilmektedir.

Pop Up yemek ne demek?​

Pop-up restoranlar, belirli bir zamanda belirli bir menünün servis edilmesi, yani geçici süreli hizmet veren mekanlar olarak görülüyor. Aynı şekilde Pop-up Dinner’lar da bir ya da bir kaç şefin bir araya gelerek farklı mekanlarda geçici bir menüyü bir defaya mahsus olarak sunmasına deniyor.

Pop up menü ne demek?​

Merak edenler için kısaca açıklayalım. Sabit bir şef ve fix menü ile müşteri kitlesine hizmet veren restoranlara alternatif olarak etkinlik niteliğinde gerçekleşen yemek sunumları. Gastronomi ve lezzet konusunda üst düzey performansa ulaşmış şefler hazırladıkları özel menüyü belli bir süre içinde sunarlar.
Yiyecek içecek işletmelerinin siniflandirilmasi neye göre yapilir?
Yiyecek-içecek işletmeleri büyüklüklerine göre; küçük, orta ve büyük olarak sınıflandırılmıştır. İşletmeler genellikle masa, sandalye ve kuver sayılarına göre kategorize edilmektedir.

Birinci sınıf lokanta ne demek?​

birinci sınıf lokantaların toplam kapasitesi en az yüzelli kişilik olup en az elli kişilik bir ana salon düzenlenmesi kaydı ile kapasitenin kalan kısmı ayrı salonlarda düzenlenebilir. salon kapasiteleri, müşteri yerleşiminin rahat bir şekilde sağlanması koşuluyla, müşteriye hizmet verilen alanların kişi başına 1.2 …
 
Geri
Üst