AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Molekuller arasi cekim kuvveti ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.352
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Moleküller arası çekim kuvveti ne demek?​

Moleküller arası kuvvet, komşu parçacıklar (atomlar, moleküller veya iyonlar) arasında etkili çekim veya itme kuvvetidir. Molekülleri bir arada tutan iç kuvvetlere kıyasla daha zayıftır.

Moleküller nötr mü?​

Moleküler fizikte ise bir molekül, iki ya da daha fazla atomdan oluşan, yeterli düzeyde değişmez, elektriksel olarak nötr bir oluş biçimidir.
Molekülü neden oluşur?
Moleküller yapılarında birden fazla atom içerirler. Bir molekül aynı iki atomun bağlanması sonucu ya da farklı sayılarda farklı atomların bağlanması sonucu da oluşabilirler. Bir su molekülü 3 atomdan oluşur; iki hidrojen ve bir oksijen. Bir hidrojen peroksit molekülü iki hidrojen ve 2 oksijen atomundan oluşur.

Moleküller arası etkileşim nedir kısaca?​

Bir molekülün yük dağılımı ve şekli molekülün polaritesini belirler. İki atom arasında oluşabilecek bağlardan birisi de kovalent bağdır. Bu kovalent bağ iki atomun ortaklaşa kullandığı bir çift elektron sayesinde oluşur.

Moleküller kovalent bağlı mı?​

Kovalent bağlar ve moleküller Atomlar kovalent bağ kurmak için bir araya geldiklerinde ortaya çıkan atom topluluğuna molekül denir. Bu sebeple, moleküllerin kovalent bileşiklerin en basit birimi olduğu söylenebilir.
Molekül cinsi ne demek?
Molekül aynı cins atomların oluşturduğu temel yapıtaşlarıdır örneğin, H2, O3 gibi. Bileşikler ise yine oluşan yapının temel halini gösterir ama farklı cins atomlardan oluşur örneğin Fe2O3 yada H2O2 olarak örneklenebilir. Örneğin iyonik bağlar bir molekül içinde olamaz ama bileşik içinde olabilir.
Buhar basıncını etkileyen en önemli faktörler arasında sıvının cinsi gelmektedir. Eğer sıvının cinsi moleküler arası çekim kuvveti zayıf ise bu sıvı kolay buharlaşır demektir. Bunun sonucunda da buhar basıncı doğrudan etkilenir.
Atomlar ve moleküllerin kırılması olayına güçlü ve zayıf etkileşimler olarak nitelendirilmektedir.
 
Geri
Üst