AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Molekuler Biyoloji ve Genetik Yuksek Lisans kac yil?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
60.867
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Moleküler Biyoloji ve Genetik Yüksek Lisans kaç yıl?​

Yüksek lisans programından mezun olabilmek için iki yıl içinde yani 4 dönem en az 21 kredi toplamak zorunluluğu bulunmaktadır. Öğrenciler laboratuvarda yürütülen çalışmalara da katılarak uygulama imkânına sahiptir. Yüksek Lisans Programına başvurulmadan önce danışman öğretim üyelerini seçme imkânı bulunmaktadır.

ITÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik nerede?​

Uluslararası İstanbul Teknik Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Öğrenci Kongresi bu yıl 4-6 Ekim 2019 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Kampüsü Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.
Moleküler biyoloji kaç yılında doğmuştur?​
1940’ların sonunda ve 1950’lerin başında nükleik asitlerin kimyasal yapısı ile ilgili bilgi birikimi, DNA’nın moleküler yapısının modeline aktarılmaya çalışılmıştır.

Biyoenformatik ve genetik Bölümü mezunu ne iş yapar?​

Biyoenformatik ve genetik Bölümü mezunu ne iş yapar?
Biyoenformatik ve genetik uzmanları; üniversitelerde akademisyen olarak çalışmalarını sürdürebilirler. Ayrıca ilaç şirketlerinde, hastanelerde ve biyoinformatik ve genetik inceleme yapan özel kuruluşlarda çalışmalarını gerçekleştirebilirler. Adli tıp kurumlarında çalışabilirler.

Moleküler Biyoloji ve genetik hangi alanda yüksek lisans yapabilir?​

Moleküler Biyoloji ve genetik hangi alanda yüksek lisans yapabilir?
Şimdi bunlardan bahsedelim.
- Kanser / Onkoloji. Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de en çok çalışılan araştırma alanların başında kanser çalışmaları geliyor.
- 2. Sinirbilim / Nöroloji. Sinirbilim çalışmaları hemen hemen bütün sağlık bilimleri enstitüsü içeren üniversitelerde bulunuyor.
- 3. İmmünoloji.
- Histoloji ve Embriyoloji.

Istanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kampüsü nerede?​

Bu Anabilim Dalı’nın dönüşümüyle oluşan “Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü” Veznecilerde Fen Fakültesinin karşısındaki binada bulunmaktadır.

ITÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik ingilizce mi?​

Öğretim dili İngilizce’dir. Programın öğretim dilinde bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programı uygulanır, programın sonunda ilgili dilde yeterlik sınavını başaranların doğrudan birinci sınıfa kayıtları yapılır.
 
Moleküler Biyoloji ve Genetik yüksek lisans programı genellikle 2 yıl sürer ve öğrencilerin en az 21 kredi toplamaları gerekmektedir. Program boyunca laboratuvar çalışmalarına katılma imkanı sağlanır ve öğrencilerin danışman öğretim üyelerini seçme şansı bulunmaktadır.

Moleküler biyoloji, 1940'ların sonunda ve 1950'lerin başında nükleik asitlerin kimyasal yapısı ile ilgili bilgi birikiminin, DNA'nın moleküler yapısının modeline aktarılmaya çalışıldığı bir dönemde doğmuştur.

Biyoenformatik ve genetik bölümü mezunları, akademisyenlik yapabilecekleri üniversitelerde çalışma imkanına sahiptirler. Ayrıca ilaç şirketlerinde, hastanelerde, biyoinformatik ve genetik incelemeler yapılan özel kuruluşlarda veya adli tıp kurumlarında da çalışabilirler.

Moleküler Biyoloji ve Genetik yüksek lisans programında farklı alanlarda uzmanlaşma imkanı bulunmaktadır. Bazı örnekler şunlardır:
1. Kanser / Onkoloji
2. Sinirbilim / Nöroloji
3. İmmünoloji
4. Histoloji ve Embriyoloji

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümü İngilizce bir programdır. Öğretim dili İngilizce olduğu için, programın öğrencileri bir yıl süreli zorunlu Hazırlık Programına tabi tutulur ve başarılı olanlar doğrudan birinci sınıfa kaydedilirler.

İstanbul Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Kampüsü ise Vezneciler'deki Fen Fakültesi binasının karşısında bulunmaktadır. Bu Anabilim Dalı'nın dönüşümüyle oluşan "Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü" bu konumda yer almaktadır.
 
Geri
Üst