Moduler egitim ne demek?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Modüler eğitim ne demek?​

Modül kavramı genel olarak bütünün tanımlanabilir bir parçasını kapsayan alt bölüm olarak kullanılmaktadır. Modüler öğretim ise ilgili eğitim programını kapsamanın birbirinden bağımsız, kendi içinde anlamlı bir bütün oluşturan öğrenme birimlerine dayalı öğretimdir. …

Modüler e öğrenme nedir?​

Modüler öğrenme/öğretme yöntemi bireyseldir, grup çalışmasına uygun değildir. Öğretmene biçtiği rol ise danışmanlıktır. Modül, parça daha doğrusu makinanın parçası anlamındadır. Modüler Eğitim, eğitilen kişiyi makinenin uyumlu her hangi parçasından biri haline getirir.
Modüler sistem ne demek?
Modüler nedir sorusuna en basit haliyle “parçalardan oluşan modül” karşılığını verebiliriz. Parçaların birleştirilmesiyle tamamlanan ve ihtiyaç halinde yeniden parçalara ayrılabilen modüler yapılar, yapı sektöründe ise prefabrik ve konteyner şeklinde karşımıza çıkıyor.

Modüler yaklaşım nedir?​

temel amacı, ürünlerin özelliklerini ve taşıdıkları risk oranlarını dikkate alarak uygunluk değerlendirme yöntemleri belirleyen program. eğitim bilimlerinde, program geliştirme alanında karşımıza çıkar modüler yaklaşım. 8 içerik yaklaşımından biridir, lev vigotski tarafından ortaya atılmıştır.

E-öğrenme yöntemi nedir?​

E-öğrenme, bilgi ve iletişim teknolojileri kullanılarak desteklenen, çağdaş bir öğretim yöntemidir. Bu yöntemde öğrenme, elektronik teknoloji ile gerçekleştirilir. Kullanılan elektronik teknoloji, bilgisayar tabanlı eğitimde kullanılan teknolojiye göre daha kapsamlıdır.
Modüler sistem mimarlık nedir?
Sistem açık, yarı açık ve kapalı olarak inşa edilebilmektedir. Modüler kutu sistemler, tek bir modül ile veya birkaç farklı modül ile birlikte farklı planlama alternatifleri oluşturularak esnek planlamaya ve hızlı üretime imkan veren bir yapım yöntemidir.

Modül ve modüler tasarım nedir?​

Modüler tasarım, herhangi bir ürün ya da mekan tasarımının kişiye özel olarak yenilenebilmesi ve sürekli olarak güncellenebilmesi anlamına gelir. Adını ilk olarak ‘modüler mutfak’lar ile duyduğumuz bu kavram, zamanla ev dekorasyonunun farklı alanlarına sızmayı başardı.

Geri