AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Modifiye baz ne demek?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.319
Çözümler
5
Tepkime puanı
1
Puan
38

Modifiye baz ne demek?​

Her ne kadar adenin, guanin, titmin, sitozin ve urasil gibi normal bazlar çoğunlukla DNA ve RNA yapısında yer alıyorlarsa da diğer bazı bazlar da nukleik asitlerin yapısında yer almaktadır. Bu bazlara Nadir Rastlanan Bazlar-Modifiye Bazlar denilmektedir.

RNA molekülü nedir?​

Ribonükleik asid (RNA), bir nükleik asittir, nükleotitlerden oluşan bir polimerdir. Her nükleotit bir azotlu baz, bir riboz şeker ve bir fosfattan oluşur. RNA pek çok önemli biyolojik rol oynar, DNA’da taşınan genetik bilginin proteine çevirisi (translasyon) ile ilişkili çeşitli süreçlerde de yer alır.
Deteksiyon sistemi nedir?
Dedeksiyon Sistemleri. Güvenli Çalışma Ortamları, Kontrol ve yönetilebilen bileşenler ile mümkündür. Yanıcı yakıcı gazların ortam içerisinde sürekli ölçülmesi, olası bir gaz kaçağı durumunda tehlikenin meydana gelmeden engellenmesine olanak verir.
Nükleotidlerin görevleri nedir?
Nükleotidler, aynı zamanda hormonlara ve diğer ekstrasellüler uyarılara cevap veren sellüler sistemlerde kimyasal sinyal olarak görev görürler; ayrıca bir grup enzim için kofaktör ve metabolik ara ürünlerin yapısal komponentleridirler.

RNA ne iş yapar?​

RNA protein sentezlemede, translasyon ve transkripsiyon aşamalarında aktif görev yapar. Ancak RNA’nın ana görevi protein sentezini gerçekleştirmektir. RNA protein sentezi için gerekli bilginin alıcıdan vericiye taşınmasını ve kopyalanmasını sağlayarak genetik kod bilgisini transfer eder.

RNA da hangi organeller bulunur?​

Ökaryot hücrelerde RNA yalnızca çekirdek içerisinde bulunmaz. Bunun yanında sitoplazmada ada bulunmaktadır. Prokaryot hücre yapısında ise çekirdek olmadığından dolayı yalnızca sitoplazmada bulunmaktadır. RNA görevleri içerisinde protein sentezleme vardır.
RFLP yöntemi nedir ne için kullanılır?
RFLP Nedir? Restriksiyon enzimleri kullanılarak DNA molekülünün farklı büyüklükteki fragmentlere ayrılması ve elde edilen DNA parçalarının jel elektroforez tekniği ile görüntülenmesi işlemi RFLP (Restriksiyon Fragment Length Polymorphism/Restriksiyon Parça Uzunluk Polimorfizmi) olarak adlandırılır.
Polimeraz zincir reaksiyonu nedir açıklayınız?
Polimeraz zincirleme tepkimesi (polymerase chain reaction – PCR), DNA içerisinde yer alan, dizisi bilinen iki segment arasındaki özgün bir bölgeyi enzimatik olarak çoğaltmak için uygulanan tepkimelere verilen ortak bir isimdir.

DNA nin görevi nedir?​

Deoksiribo nükleik asit veya kısaca DNA, tüm organizmalar ve bazı virüslerin canlılık işlevleri ve biyolojik gelişmeleri için gerekli olan genetik talimatları taşıyan bir nükleik asittir. DNA’nın başlıca rolü bilgiyi uzun süre saklamasıdır.

Nükleotitler ne ile birbirine bağlanır?​

DNA’yı oluşturan nükleotidler şeker ve fosfat grupları arasındaki kimyasal bağlar ile birbirine bağlanır.
 
Geri
Üst