AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Modernist romanin ozellikleri nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Modernist romanın özellikleri nelerdir?​

→ Sanatçılar yalın bir şekilde anlatım yapmaktan kaçınır, alegoriden yararlanır, çağrışım gücü yüksek sözcükler kullanılarak şiirsel bir anlatım yakalamaya çalışırlar. → Geleneksel roman anlayışında önem arz eden mekan, kişi ve olay geri planda bırakılmış; birey ve iç dünyası ön plana çıkarılmıştır.
Peyami Safa modernist bir yazar mıdır?
Bu sanatçılar gerek roman hakkındaki görüşleri ve gerekse yeni roman anlayışıyla yazdıkları romanlarla Türk roman tarihinde modernist romanın öncüleri ve müjdecileri olmuşlardır. Bu makalede Peyami Safa’nın adı geçen romanları modernist roman bağlamında değerlendirilmektedir.

Modernist roman anlayışı nedir?​

Modernist yazar, gerçekten, düşten, bilinç ve bilinçaltından birer tutam alarak hepsini beraberce yoğurur ve hikâyesini biçimlendirir. Yine modernist yazarlar, geleneksel romancıların aksine kişilerin iç dünyalarını romanlarına katmayı ve “dün-bugün-yarın”dan oluşan zaman zincirini kırmayı hedeflerler.
Modernist roman hangi konuları işler?
“Modernizm”i esas alan eserlerde;
Modern roman, 20. yüzyılın başlarında romanın geleneksel temel yapısı olan olay örgü- sü, zaman, mekan, kahraman gibi öğelerinin değiştirilmesiyle ortaya çıkan yeni bir biçim anlayışının ürünüdür.
Modernist yazarlar hangi akımdan etkilenmiştir?
Modernizmin Eserleri Ve Temsilcileri Hakkında Bilgi Özellikle Edebiyat alanında ortaya çıkan modernizm alanında pek çok eser ortaya çıkmıştır. Modernist yazarların temsilcileri arasında Franz Kafka, Albert Camus ve J.P Sartre yer alır. Bu yazarların varoluşçuluk akımından etkilendikleri de görülmüştür.

Hikayede kullanılan teknikler nelerdir?​

Romanda ve hikayede anlatım teknikleri şu şekilde sıralanabilir;

Geri