AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Modern kuantum mekanigi nedir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Modern kuantum mekaniği nedir?​

Kuantum mekaniği veya Kuantum fiziği atom altı parçacıkları inceleyen bilim dalıdır. Belirsizlik ilkesi, anti madde, Planck sabiti, kara cisim ışınımı, dalga kuramı, Kuantum alan kuramı gibi kavram ve kuramlar bu alanda geliştirilmiş ve klasik fiziğin sarsılmasına ve değiştirilmesine sebep olmuştur.
Işınlanma mümkün olabilir mi?
İnsanlar ışınlanabilir mi? Ne yazık ki Uzay Yolu filmindeki gibi insanları ışınlanma fiziksel anlamda imkansızdır. Bir kişinin başka bir yere anında ışınlanmasını sağlayan bir taşıyıcı da, o kişinin bilgisinin ışık hızında seyahat etmesini gerektirir.
Daha sonra J. J. Thomson, atom modelini keşfetti.?
J.J. Thomson 1897 yılında elektronu keşfetti. 1900’lü yılların başlarında Ernest Rutherford günümüz atom modelinin temelini teşkil eden yapıyı ortaya koydu: atomun, kütlesinin büyük bir kısmını oluşturan bir çekirdek ve bu çekirdek etrafında dönen elektronlardan oluşmaktadır.

Atomun yapısı ve özellikleri nelerdir?​

Atom nedir? Atomun yapısı ve özellikleri nelerdir? Atom nedir?: Atom, maddenin en küçük temel yapı taşıdır. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçüktür. Atom sözcüğü yunanca “atomons” sözcüğünden gelir. Yani parçalanamaz demektir. Maddeleri oluşturan taneciklerin tümü hareketli taneciklerdir.
Bir atomun temel yapısı iki ana bölgedir.?
Bir atomun temel yapısı iki ana bölgeden oluşur. a. Atom Çekirdeği: Proton ve nötronların bulunduğu yoğun ve küçük hacimli bölgedir. b. Enerji Katmanları: Elektronların dağıldığı, çekirdek hacmine göre oldukça büyük hacimli ve boşlukların çok olduğu bölgedir.
Bu atomların nötron sayıları farklıdır?
1 İzotop Atomlar: Proton sayıları, aynı nötron sayıları farklı olan atomlardır. Bu atomların nötron sayıları farklı… 2 İzotop atom: Bir elementin izotop nötr atomlarının kimyasal özellikleri aynıdır. Fiziksel özellikleri ise farklıdır. 3 İzoton Atomlar: Proton sayıları farklı, nötron sayıları aynı olan elementlerdir. Bu atomların hem kimyasal, hem de… More

Geri