AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Modemin WiFi ozelligi nasil kapatilir?

Editör

Yeni Üye

Modemin WiFi özelliği nasıl kapatılır?​

Modemin içine gir , ara yüz ayarına gel sağ tarafta Kablosuz a gel , etkin değil i işaretleyip kaydet .

Modem Uzaktan kontrol edilir mi?​

Türkçe destekli olan Tether’ın kullanımı son derece basit. Bu nedenle modem, yönlendirici ya da menzil genişleticilerin Tether ile kurulumu da artık basitleşmiş durumda. Web arayüzlerini karmaşık bulan ya da ürken kullanıcılar, artık Tether ile ağ cihazlarını çekinmeden yönetebiliyorlar.

Telefondan modem nasıl kapatılır?​

Telefondan modem nasıl kapatılır?
Bağlantıyı kapatma
- Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi öğesine dokunun.
- Wi-Fi öğesini Kapalı olarak değiştirin.

Modem arayüzüne nasıl?​

Modem arayüzüne nasıl?
Modem arayüzüne girmek için;
- Adım: İnternet tarayıcınızı açın.
- Adım: Arama kısmına 192.168.1.1 yazın (bu adres modemden modeme değişiklik gösterebilir)
- Adım: Modemin IP’sine girdiğinizde sizi kullanıcı adı ve şifre ekran karışılayacak.

Modemi yeniden başlatmak ne demek?​

Kablo bağlantılarınız doğruysa modeminizi tekrar başlatmayı deneyin, bunun için modeminizin güç kaynağını çıkarın. 5 saniye kadar bekledikten sonra tekrar takın. Modeminizin sinyali tam olarak algılaması için “ADSL” ışığı sabitlenene kadar bekleyin. Bu süre ortalama 2 dakikadır.

Modeme kimin bağlandığını görme programı?​

SoftPerfect isimli programı kullanarak modeme bağlı cihazların hepsini görebilirsiniz. SoftPerfect programını buradan indirip bilgisayarınıza kurulumunu gerçekleştirebilirsiniz. Yükledikten sonra açılan ekranda ağınıza kimlerin bağlı olduğunu görebilirsiniz.

Modem Uzaktan Erişim nedir?​

Modem Uzaktan Erişim nedir?
Uzaktan erişim lokasyonunuz neresi olursa olsun, internet üzerinden bilgisayarınıza bağlanmanızı ve yönetmenizi sağlayan ve özel protokoller üzerinden işleyen uygulamalardır.

Türk Telekom modem nasıl kapatılır?​

Türk Telekom modem nasıl kapatılır?
Modemin arkasında arka tarafta yuvarlak şekilde bir tuş vardır, ona bastıktan sonra ışıklar giderse kapanmıştır.

Modemi yeniden başlatmak nasıl olur?​

Modeminizi Yeniden Başlatın
- Kablo bağlantılarınız doğruysa modeminizi tekrar başlatmayı deneyin, bunun için modeminizin güç kaynağını çıkarın.
- 5 saniye kadar bekledikten sonra tekrar takın.
- Modeminizin sinyali tam olarak algılaması için “ADSL” ışığı sabitlenene kadar bekleyin. Bu süre ortalama 2 dakikadır.

Bilgisayardan internet nasıl kapatılır?​

Denetim Masası’na git. “Windows” tuşuna veya “Başlat” simgesine, ardından “Denetim Masası”na tıkla….Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını aç.
- “İzin verilen uygulamalar” sekmesini aç.
- İnternet erişimini engellemek istediğin programın işaretini kaldır.
- Belirtildiğinde “Tamam” düğmesine tıkla.

Wi-Fi nasıl yönetilir?​

Wi-Fi nasıl yönetilir?
Wi-Fi ağına bağlı cihazları görüntüleme ve yönetme
- Telefonunuzu Mobile WiFi cihazına bağlayın.
- Gelişmiş > Wi-Fi > Wi-Fi MAC Filtresi bölümüne gidin.
- Filtre modu seçeneğini Engelle veya İzin ver olarak ayarlayın ve Wi-Fi cihazlarınızı Wi-Fi MAC adresi listesine eklemek için düğmesine tıklayın.

Modem kapatıp açma nasıl yapılır?​

Modem kapatıp açma nasıl yapılır?
Modemin arayüzüne girdikten sonra, ADSL kullanıcı adını ve/veya şifresini rastgele bilgilerle değiştir. Bunu uygulattığın zaman modem sen komut vermemiş olsan bile otomatk olarak restart olacaktır. Daha sonra aynı işlemi tekrar ederek geçerli olan bilgileri tekrar yükle.

İnternet erişimi nasıl engellenir?​

Herhangi bir program için hem gelen hem de giden internet trafiğini, Windows Güvenlik Duvarı sayesinde engelleyebilirsiniz.
- Başlat menüsüne tıklayın ve Denetim Masası’na giriş yapın.
- Denetim Masası’ndan Windows Defender Güvenlik Duvarı’na tıklayın.
- Ardından sağdaki kısımdan Yeni Kural seçeneğine girin.

Modemi kapat aç ne işe yarar?​

Bu sayede yazılım hataları çözülmüş bir modeme sahip olabilirsiniz. Diğeri ise ısınmanın önüne geçmek. Aynen bilgisayarlarda olduğu gibi aşırı toz modeminizin ısıyı dışarı atmasını zorlaştıracaktır. Hava kanallarından içeriye basınçlı hava püskürterek bu sorunu çözebilirsiniz.

Modem kullanılmadığında kapatılmalı mı?​

Modem kullanılmadığında kapatılmalı mı?
Modemi çocuklardan uzak tutun Özellikle çocukların korunması için bazı önlemler alınabileceğini kaydeden Doç. Dr. Barış Metin, “Evde modemi çocuklardan uzak tutmak önemli. Modemin kullanılmadığı zamanlarda özellikle gece saatlerinde kapatılmasını öneriyorum.

192.168 11 giriş nasıl yapılır?​

192.168 11 giriş nasıl yapılır?
İlk olarak tarayıcı açılır ve URL kısmına 192.168.1.1 yazılır ve enter tuşuna basılır. Ardından çıkan ekranda modem ara yüzüne girebilmek için kullanıcı adı ve şifre istenecektir. Kullanıcı adı ve şifre kısmına 192.168.1.1 IP adresine uygun olan kullanıcı adı ile şifre girilir.

Zyxel kullanıcı adı ve şifre nedir?​

1- Modem arayüzüne herhangi bir web tarayıcından 192.168.1.1 ile erişim sağlanır. 2- Kullanıcı adı ”admin” , şifre ”turktelekom” ile modem arayüzüne giriş yapılır.

Modemin WiFi özelliğini kapatmak için genellikle modemin arayüzüne girerek ayarları değiştirmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Tarayıcınızı açın ve modemin IP adresini yazarak (genellikle 192.168.1.1 gibi) modemin arayüzüne erişin.
2. Giriş bilgilerinizi (kullanıcı adı ve şifre) girerek modemin arayüzüne giriş yapın.
3. Kablosuz ağ veya WiFi ayarlarına gelin.
4. Etkin değil veya kapat gibi bir seçenek bulun ve işaretleyip kaydedin.

Modeminizi kapatıp açarak yazılım hatalarını düzeltebilir ve ısınma sorununu engelleyebilirsiniz. Modeme uzaktan erişim ise internet üzerinden modeminizin kontrol edilmesini sağlar. Türk Telekom modemini kapatmak için genellikle modemin arkasında bulunan bir düğmeye basmanız yeterli olacaktır.

Modem arayüzüne erişmek için tarayıcınızı kullanarak modemin IP adresini yazmanız ve giriş bilgilerinizi doğru şekilde girmeniz gerekmektedir. Modemi kapatıp açma işlemi genellikle modemin arayüzünde yapılan bir işlemdir.

Telefondan modeminizi kapatmak için ise Ayarlar bölümünden Wi-Fi'yi kapatmanız yeterli olacaktır. Wi-Fi ağını yönetmek için ise cihazların bağlı olduğu listeyi kontrol edebilir ve istenmeyen cihazları engelleyebilirsiniz.

Geri