AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Modemde kablosuz ag nasil acilir?

Editör

Yeni Üye

Modemde kablosuz ağ nasıl açılır?​

Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz. WLAN tuşuna basmanıza rağmen WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak modeminizin kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.

Ikinci modem nasıl kurulur?​

İnternet Bağlı Modem kablosuz ise ve ikinci modem’de kablosuz İnternet’i dağıtıyor ise birinci modemin Wi-Fi şifresi ile bağlanırsınız veya kablolu olarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer birinci Modem’den gelen Kabloyu Wan Port’a bağlarsanız , ikinci modem ayrı bir modem gibi görev yapacaktır.

Kablosuz köprüleme ne işe yarar?​

Kablosuz köprüleme ne işe yarar?
Ağ köprüsü iki yada daha fazla ağ bağlantılarını iletişim kurabilmeleri için birbirine bağlayan donanımsal yada yazılımlardır. Küçük ofislerde ve evlerde dosya , resim , veri paylaşımı için kullanılabilir.

WDS özelliği nedir?​

WDS anlam olarak Wireless Distribution System (Kablosuz Dağıtım Sistemi) . Temel amacı Wireless Bilgisayar Ağlarında (WiFi Networks) kablolu bağlantıların erişim sağlaması ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. WDS sisteminde sanıldığının aksine bir cihazdan diğer bir cihaza geçiş sayısı limitli değildir.

Kablosuz ağ ayarları nasıl olmalı?​

Adım adım en iyi Wi-Fi ayarı
- Adım: Modem ya da router arayüzüne girmek için tarayıcınızın adres çubuğuna 192.168.1.1 yazarak giriş sayfasına ulaşın.
- Adım: Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıklayın.
- 3. Adım: Benzersiz bir SSID yani Wi-Fi adı belirleyin.
- Adım: SSID gizle seçeneğini pasif halde bırakın.

WDS Köprüsü nedir?​

WDS Köprüsü nedir?
Kablolu bağlantıların ve ağın kablosuz olarak genişletilmesidir. Bağlantıların birbiriyle iletişimini sağlarken, bağlantı limiti olmaksızın daha fazla bağlantının iletişimini de destekleyen bir sistemdir. Sistem Bridge(Köprü) WDS ve Repeater(Tekrarlayıcı) WDS olmak üzere 2 şekilde kullanıma uygundur.

Modeminizde kablosuz ağı açmak oldukça kolaydır. Genellikle modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 saniye basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif hale getirebilirsiniz. Eğer WLAN ışığı yanmıyorsa, modeminizin arayüz sayfasına giriş yaparak kablosuz özelliği de aktif edebilirsiniz.

İkinci bir modemi kurmak istediğinizde, eğer birinci modem kablosuz internet sağlıyorsa ikinci modeme Wi-Fi şifresi ile bağlanabilir veya kablolu olarak bağlantı sağlayabilirsiniz. Eğer birinci modemin kablosuz internetini kullanmak istiyorsanız, ikinci modemi WAN portuna kablolu olarak bağlayarak da kullanabilirsiniz.

Kablosuz köprüleme, farklı ağları birbirine bağlayarak iletişim kurabilmelerini sağlayan donanımsal veya yazılımsal bir sistemdir. Bu özellik genellikle dosya, resim, veri paylaşımı gibi işlemlerde küçük ofislerde veya ev ağlarında kullanılır.

WDS (Wireless Distribution System) özelliği, Kablosuz Dağıtım Sistemi anlamına gelir. Temel amacı, kablosuz ağlarda kablolu bağlantı sağlayarak ağın genişletilmesini mümkün kılar. WDS sisteminde, bir cihazdan diğerine geçiş sayısı limitli değildir.

Kablosuz ağ ayarlarında en iyi performansı elde etmek için şu adımları izleyebilirsiniz:
1. Modem veya router arayüzüne ulaşmak için tarayıcınızın adres çubuğuna genellikle 192.168.1.1 yazarak giriş yapın.
2. Wi-Fi (Kablosuz Ağ) bölümüne tıklayarak ayarlarınızı yapın.
3. Benzersiz bir SSID (Wi-Fi adı) belirleyin ve SSID'nizi gizleme seçeneğini pasif hale getirin.

WDS Köprüsü, kablolu bağlantıların kablosuz ağ ile genişletilmesini sağlar. Bu sistem, iletişim limiti olmadan daha fazla bağlantı desteğini sağlar ve Bridge (Köprü) WDS ve Repeater (Tekrarlayıcı) WDS olmak üzere farklı modlarda kullanılabilir.

Geri