- Konu Yazar
- #1
Modem üzerindeki WLAN ne işe yarar?
Wlan uzun ismi ile ‘Wireless local area network-kablosuz yerel ağ’ biçiminde ifade edilmektedir. İki ya da daha fazla mobil istasyonun standart ağ protokollerini kullanmak suretiyle, klasik kablolu yapıyı kullanmaya gerek olmadan iletişim sağlayan bir yapıdır.Kablosuz ağların dezavantajları nelerdir?
1-) Kablosuz ağ donanımları geleneksel ağ donanımlarından daha pahalıdır. 2-) Kurulum işlemi geleneksel ağlardan daha zordur.WLAN etkin noktaları ne demek?
WLAN etkin noktaları ne demek?Erişim noktası: Erişim noktası; genellikle Wi-Fi kullanarak, kablosuz yerel alan ağı (WLAN) üzerinden bir İnternet servis sağlayıcısına bağlı bir yönlendiriciyle İnternete erişilebilen fiziksel bir konumdur. Çoğu kişi bu konuma “Wi-Fi erişim noktası” veya “Wi-Fi bağlantısı” demektedir.
Modemde WLAN ışığı ne demek?
Wlan ışığı yanıp söner şekildedir. kablosuz yayın açık ve modeme kablosuz bağlanılabilir olduğunu gösteren ışıktır.WLAN tuşu nedir?
Modem üzerinde bulunan tuşlardan biri de WLAN tuşudur. Kullanıcılar tarafından oldukça merak edilen WLAN tuşu, aslında WLAN bağlantısını açmaya ve kapatmaya yarar. Bu tuşa bastığınızda veya basılı tuttuğunuzda etkin olan WLAN bağlantınız kesilecektir. Bu sebeple WLAN ışığı da yanmayacaktır.Kablosuz iletişim teknolojilerinin sağlığa etkileri nelerdir?
Kablosuz iletişim teknolojilerinin sağlığa etkileri nelerdir?Gözle Görülmeyen Tehlike: Kablosuz Ağların Vücudumuza Verdiği Zararları Görünce Şok Olacaksınız!
- Uykusuzluğa sebebiyet verir!
- Çocukların gelişimini engelliyor!
- Beyin fonksiyonlarını rayından çıkartıyor.
- Sperm kalitesini düşürür.
- Doğurganlığı olumsuz etkileyebilir.
Modeminizde WLAN ışığı yanmıyorsa modeminizin kablosuz özelliği devre dışı demektir. Modeminizin yan veya arka tarafında bulunan WLAN tuşuna 2-3 sn basılı tutarak kablosuz özelliğini aktif edebilirsiniz.
Kullanmak istediğiniz erişim noktasına göre [SSID]’de alfanümerik karakterleri (a-z, A-Z veya 0-9) girin. “Güvenlik Metodu”nda [WPA]’yı seçin. Kullanmak istediğiniz erişim noktasına göre “WPA Şifreleme Metodu”nda [TKIP] veya [CCMP (AES)]’i seçin. “WPA Kimlik Doğrulama Metodu”nda [WPA] veya [WPA2]’yi seçin.