Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Modem Dns Nasıl Değiştirilir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan theking
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

theking

Yeni Üye
Modem Dns Nasıl Değiştirilir? Modem DNS değiştirmek için öncelikle yönetici paneline giriş yapmalısınız. Ardından, ağ ayarları bölümüne gidin. DNS ayarlarını bulun ve değiştirin. DNS sunucusunu değiştirme işlemi için yeni bir DNS adresi belirleyin. Değişiklikleri kaydedin ve modem ayarlarını yeniden başlatın. Bu sayede internet hızınızı artırabilir ve daha güvenli bir bağlantı sağlayabilirsiniz. DNS değiştirme işlemi sırasında Modem DNS ayarlarının nasıl değiştirileceği konusunda dikkatli olunmalıdır.
İçindekiler

Modem DNS Nasıl Değiştirilir?​

Modem DNS değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Adım: İnternet tarayıcınızı açın ve modem arayüzüne giriş yapın. Modem arayüzüne giriş için genellikle 192.168.1.1 veya 192.168.0.1 gibi bir IP adresini tarayıcınıza yazmanız gerekmektedir. Modem arayüzüne giriş için kullanıcı adı ve şifre istenebilir. Bu bilgileri modem kutusunda veya modem üzerindeki etikette bulabilirsiniz.
2. Adım: Modem arayüzüne giriş yaptıktan sonra, genellikle “Ayarlar” veya “Network” gibi bir menü seçeneği bulunur. Bu menüden “WAN” veya “Internet” ayarlarına ulaşın.
3. Adım: WAN veya Internet ayarları içerisinde DNS ayarlarını bulun. Genellikle “DNS” veya “DNS Ayarları” gibi bir seçenek bulunur. Bu seçeneği tıklayarak DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz.
4. Adım: DNS ayarlarını değiştirmek için genellikle “Otomatik” veya “Varsayılan” seçeneği işaretlidir. Bu seçeneği kaldırın ve yerine yeni DNS adreslerini girin. Yeni DNS adreslerini İnternet sağlayıcınızdan veya ücretsiz DNS hizmeti sağlayan firmalardan alabilirsiniz.
5. Adım: Yeni DNS adreslerini girdikten sonra, değişiklikleri kaydedin ve modemi yeniden başlatın. Modem yeniden başladıktan sonra DNS ayarları değişmiş olacaktır.
Bu adımları takip ederek modem DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz. DNS değişikliği yaparak internet bağlantınızın daha hızlı veya daha güvenli olmasını sağlayabilirsiniz.

Modem Dns Nasıl Değiştirilir?​

Modem DNS nasıl değiştirilir?
Modem arayüzüne giriş yaparak DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Modem marka ve modeline göre DNS değiştirme adımları farklılık gösterebilir.
Modem arayüzüne tarayıcınızdan erişmek için IP adresini kullanabilirsiniz.
Modem arayüzüne giriş yapmak için genellikle kullanıcı adı ve şifre gereklidir.
Modem arayüzünde DNS ayarları genellikle “Ağ” veya “WAN” seçeneği altında bulunur.

Modem DNS nasıl değiştirilir? Modem arayüzüne giriş yaparak DNS ayarlarını değiştirebilirsiniz.
Modem marka ve modeline göre DNS değiştirme adımları farklılık gösterebilir.
Modem arayüzüne tarayıcınızdan erişmek için IP adresini kullanabilirsiniz.
Modem arayüzüne giriş yapmak için genellikle kullanıcı adı ve şifre gereklidir.
Modem arayüzünde DNS ayarları genellikle “Ağ” veya “WAN” seçeneği altında bulunur.

Geri