AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mobilya yapan kimdir?

Editör

Yeni Üye

Mobilya yapan kimdir?​

Sandalye, masa ve koltuk gibi ev eşyalarının imalatında uzman olarak çalışan kişilere, “mobilya ustası” denir. Mobilya ustası, mobilya üretim süreçlerinde gerekli olan araç ve gereçleri kullanma becerisine sahiptir.

Mobilya işleri nelerdir?​

Mobilya İmalatçısı, ağaç ve ağaç ürünlerini kullanarak masa, koltuk, sehpa, sandalye, dolap gibi eşyalarla bina içi dekorasyonunda yer alan ve ağaç vb. malzemeden oluşan sabit ve hareketli mobilyaları iş resmine uygun olarak yapan ve tamir eden kişidir.

Mobilya Imalati nedir?​

Mobilya Imalati nedir?
Mobilya üretim sektörü: Ahşap, metal ve zaman zaman plastik hammaddeleri işleyip, işlenmiş malzemeleri ayrı ayrı veya birlikte kullanarak ev, ofis, işyeri, okul, otel vb. farklı uygulama alanlarında yaşamı ve çalışmaları kolaylaştırmaya yönelik, oturma, yemek yeme, uyuma, çalışma, tanıtım, satış gibi amaçlara yönelik …

Mobilya montör nedir?​

Mobilya montör nedir?
Üretimi yapılmış sabit veya hareketli, montajlanmış veya demonte mobilya elemanlarını proje ve montaj talimatına göre montajlayarak mobilyaları oluşturan, lambri, tavan-duvar kaplaması gibi dekorasyon elemanlarını ve kapı, pencere gibi yapı elemanlarını projesine göre yerine sabitleyen kişidir.

Genel Dekorasyon Ustası nedir?​

Meslek Tanımı : Üretimi yapılmış sabit veya hareketli, montajlanmış veya demonte mobilya elemanlarının montaj sürecinin aksaksız yürütülmesi için koordinasyonu sağlayan, şablon ve montaj kalıplarını hazırlayan, mobilya elemanlarını proje ve montaj talimatına göre montajlayarak mobilyaları oluşturan, lambri, tavan-duvar …

Marangoz çırağı ne kadar maaş alır?​

Marangoz maaşı ortalama aylık 6126,5 _TL’dir. En düşük Marangoz maaşı 4253 _TL, En yüksek ise 8000 _TL’dir. Eğer sizde yukarıdaki maaşlar gibi bir maaş almak istiyorsanız.

Diğer mobilya işçileri ne iş yapar?​

Diğer mobilya işçileri ne iş yapar?
Diğer Mobilya İşçileri Meslek kodu nedir? Diğer Mobilya İşçileri Meslek Tanımı : Bu grup, bilardo masaları yapan, tahta ayakkabı veya kutu (ambalaj kafesleri veya sandıkları dışında) imal edenler gibi başka yerde sınıflandırılmamış kişilerdir. vb. görev ve işlemleri yerine getirir.

Mobilya yapan kişilere genel olarak "mobilya ustası" adı verilir. Bu kişiler, ev eşyaları gibi mobilyaların imalatında uzmanlaşmıştır ve mobilya üretim süreçlerinde gerekli olan araç ve gereçleri kullanma becerisine sahiptirler.

Mobilya imalatçıları, ağaç ve ağaç ürünlerini kullanarak masa, koltuk, sehpa, sandalye, dolap gibi ev eşyalarını ya da bina içi dekorasyonunda yer alan sabit ve hareketli mobilyaları iş resmine uygun olarak tasarlayan ve üreten kişilerdir. Ayrıca, bu kişiler mobilyaları tamir etme yeteneğine de sahiptirler.

Mobilya montörleri ise üretimi yapılmış mobilya elemanlarını proje ve montaj talimatına göre birleştirerek mobilyaları oluşturan kişilerdir. Aynı zamanda dekorasyon elemanlarını da monte ederler ve yapı elemanlarını yerine sabitleme işlemlerini gerçekleştirirler.

Genel Dekorasyon Ustası ise mobilya elemanlarını montaj talimatları doğrultusunda birleştirerek mobilyaları oluşturan ve montaj sürecini koordine eden kişidir.

Marangoz çırağı ise marangoz mesleğine yeni başlayan ve eğitim sürecinde olan kişidir. Genellikle marangoz ustasının yanında çalışarak mesleği öğrenirler. Marangoz çırağının maaşı ortalama olarak aylık 6126,5 TL civarındadır, ancak bu rakam değişkenlik gösterebilir.

Diğer mobilya işçileri ise farklı görev ve işlemleri yerine getiren kişilerdir. Örneğin bilardo masaları yapanlar, tahta ayakkabı veya kutu imal edenler gibi başka alanlarda sınıflandırılmamış işleri yerine getirirler. Bu işçilerin meslek kodu ve tanımı çeşitli görevleri kapsamaktadır.

Geri