- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mobilya üretim Nedir?
Mobilya üretim sektörü: Ahşap, metal ve zaman zaman plastik hammaddeleri işleyip, işlenmiş malzemeleri ayrı ayrı veya birlikte kullanarak ev, ofis, işyeri, okul, otel vb. farklı uygulama alanlarında yaşamı ve çalışmaları kolaylaştırmaya yönelik, oturma, yemek yeme, uyuma, çalışma, tanıtım, satış gibi amaçlara yönelik …Mobilya üretimi hangi illerde?
Türkiyede mobilya sektörü, pazarın yoğunlaştığı ve/veya orman ürünlerinin yoğun olduğu belirli bölgelerde toplanmıştır. Önemli mobilya üretim bölgeleri toplam üretimdeki paylarına göre; İstanbul, Ankara, Bursa (İnegöl), Kayseri, İzmir ve Adana olarak sıralanmaktadır.
Mobilya ihracatı hangi illerde?
2012 yılında en fazla ihracat Irak, Libya, Almanya, Azerbaycan ve Fransa’ya yapılmıştır. İhracatın bölgelerimize göre dağılımında Kayseri ve İstanbul’un ardından İnegöl, üçüncü sırada yer almaktadır. İzmir sahip olduğu ulaşım kolaylığı ve limanı ile ihracatta önemli atılımlar yapmaktadır.Mobilya neleri kapsar?
Mobilya denilince ilk akla gelen ahşap mobilyadır. Özellikle, masa, sandalye, koltuk, dolap, karyola, komodin, kitaplık gibi konut donatılarında, çeşitli büro donatılarında, okul sıra ve masalarında çoğunlukla ahşap malzeme kullanılmaktadır.
Türkiye’deki En İyi Mobilya Markaları Listesi
Casa mobilya nerede üretiliyor?
2000’li yılların başında bugünkü modern tesislerine taşınan Casa, halen üretimini, Ankara Esenboğa Havalimanı bölgesinde, 25.000 m²’si kapalı olmak üzere toplam 35.000 m²’lik fabrikasında yapıyor.
Mobilya sektöründe kaç kişi çalışıyor?
Sektörde çalışan sayısı 500 bin. Türkiye’de 29 bin 346’sı üretici, 32 bin 382’si perakendeci olmak üzere yaklaşık 60 bin şirketin faaliyet gösterdiği mobilya sektörünün, son dönemde hem siyasette hem de ekonomide yaşanan sıkıntılı sürece karşın, kararlı bir büyüme gösterdiğini söylemek mümkün.Mobilya düğün paketinde neler var?
Düğün paketleri ile mutfakta gerekli olan küçük elektronik eşyalar, buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi, kurutma makinesi, fırın, set üstü ocak gibi beyaz eşyaların yanı sıra, yatak odası takımı, koltuk takımı, bebek takımı, halı ve perde gibi bir evin ne tür eşyaya ihtiyacı varsa bu paketin içinde mevcuttur.