Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mobil uygulamalar nelerdir?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mobil uygulamalar nelerdir?​

Akıllı telefon ve tabletlerle uyumlu olarak kodlanmış ve özel tasarlanmış yazılımlara mobil uygulamalar denir. Akıllı telefonların mobil işlem sistemlerine uygun olan mobil aplikasyonlar kullanılabiliyor. İSO ve Android sistemlerle uyumlu olan aplikasyonlar farklılık gösteriyor.

Mobil uygulamayi kullan ne demek?​

Günümüzde neredeyse herkesin, yanından ayırmadığı akıllı cihazlara (akıllı telefon ve tablet) kodlanmış ve özel olarak tasarlanmış olan yazılımlara mobil uygulama denir. Mobil uygulamaları kullandığınız akıllı cihazların mobil işletim sistemlerine göre edinebiliyorsunuz.
Uygulama türleri nelerdir?
Programlama diline bağlı olarak, mobil uygulama türleri aşağıdaki gibi üç kategoriye ayrılabilir:

Mobil uygulamalar tablet ya da akıllı telefonlara göre yapılan yazılımlara denilmektedir. Bu uygulamalar Android ve İOS işletim sistemine göre yapılmaktadır. Web siteleri hem daha kullanışsız hem de uğraştırıcı olduğu için insanlar web sitelerin mobil uygulamalarını daha fazla tercih etmektedirler.
Mobil uygulama türleri nelerdir?
Mobil uygulama türleri, yazılım dillerine ve kategorilerine göre ele alınabilir. Yazılım dilleri ya da yapıldıkları platformlara göre 3 tür uygulama vardır; native uygulamalar, hibrit uygulamalar ve web uygulamaları.

Mobil uygulama platformları nelerdir?​

Mobil uygulama platformu, mobil uygulamalar tasarlamak, oluşturmak ve bakımını yapmak için kullanılan bir yazılım araçları paketidir. Bunun bir alt kümesi, işletmeler için mobil uygulama araçları sağlayan mobil kurumsal uygulama platformudur.

Nerede olduğunu gösteren uygulama?​

Google Play Protect’in bir özelliği olan ”Cihazımı Bul” özelliği, Android cihazınızın nerede olduğunu uzaktan bulmanızı sağlar. Asıl amacı kaybolan telefonunuzu bulmak olsa da bu uygulamayı kullanarak numaradan yer tespiti yapabilirsiniz. Öncelikle uygulama telefonunuzda yüklü değilse Google Play’e girip indirin.
Hibrit uygulaması ne demek?
Hybrid ya da hibrit, karma veya melez olarak da tanımlanan hybrid mobil uygulamalar, en fazla kullanılan ve tercih edilen uygulama türüdür. Bunların karma ya da melez olarak tanımlanmasının sebebi ise işletim sistemine bağlı olacak şekilde kurulabilmesine rağmen bir web uygulaması şeklinde çalışmasıdır.
Hibrit mobil uygulama nedir?
Hybrid uygulama, arayüzünü görüntülemek için tarayıcı penceresini kullanan bir mobil uygulama türüdür. Bir hybrid mobil uygulaması HTML, CSS ve JavaScript ile oluşturulur. Native wrapper’da bulunur ve böylece mobil bir cihaza kurulabilir.
Cross-platform mobil uygulama, birden fazla mobil alt yapı platformunda çalışabilecek şekilde geliştirilen mobil uygulama türleridir. Bu uygulamalar hem İOS hem de Android gibi birden fazla işletim sistemiyle uyumlu şekilde çalışabilirler.

Geri