AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mobil oyun yaparak nasil para kazanilir?

Editör

Yeni Üye

Mobil oyun yaparak nasıl para kazanılır?​

Mobil oyunların sponsor gelirleri Geçmişte başarılı bir şekilde uygulanmış başka bir para kazanma yöntemi ise sponsorluk entegrasyonu. Çalıştığınız ya da çalışacağınız bir reklam ajansı ile oyun piyasaya sürülmeden bir takım reklamlar ve sponsorluklar almanız mümkün.

Kendi oyunumuzu nasıl yapabiliriz?​

Kendi oyunumuzu nasıl yapabiliriz?
Oyununuzu serbest bırakın.
- Kendinize iyi bir plan hazırlayın: Her şeyden önce bir planınızın olması şart.
- Planınıza uygun bir oyun motoru seçin:
- Uygun programlama dilini öğrenin:
- Projenize başlayın:
- Oyununuza ait görselleri hazırlayın:
- Oyununuzu özelleştirin:
- Oyununuzu serbest bırakın:

Oyun yapmak için ne gerekir?​

Oyun Yaparken Atılan Adımlar Nelerdir?
- Adım 1: Araştırma Yapın ve Oyununuzu Kavramsallaştırın.
- Adım 2: Bir Tasarım Dokümanı Üzerinde Çalışın.
- Adım 3: Yazılıma İhtiyaç Duyup Duymadığınız.
- Adım 4: Programlamaya Başlama.
- Adım 5: Oyununuzu Test Edin ve Pazarlamaya Başlayın!
- JavaScript.
- Java.
- Swift.

Oyun tasarlamak için hangi bölüm okunmalı?​

Oyun tasarlamak için hangi bölüm okunmalı?
Eğitim gerekliliği olarak üniversitelerin Yazılım Mühendisliği, Programlama, Bilgisayar Mühendisliği, Animasyon ve Dijital Oyun Tasarımı gibi bölümlerinden mezun olunması gerekir; ancak oyun tasarımcısı olmak için üniversite eğitimi şart değildir.

En çok hangi oyundan para kazanılır?​

gerçekten para kazandıran çok sayıda oyun vrdır . Ancak bunlardan başlıcaları arasında; 1- Counter Strike Global Offensive : Oyun dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kişinin severek oynadığı bir gerçekliktir. Counter Strike geçmiş yıllarda da yine çok bilinen bir oyundu.

Oyun Tasarımı bölümü sözel mi?​

Oyun Tasarımı bölümü sözel mi?
Animasyon ve Oyun Tasarımı yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmekte olup, 2019-2020 yılı YÖK verilerine göre yalnızca bir üniversitede 4 farklı tercih seçeneğiyle tercih rehberlerinde yer almaktadır.

Hangi oyunlardan gerçek para kazanılır?​

Hangi oyunda para kazanılır?
- Counter Strike Global Offensive : Oyun dünyada ve Türkiye’de milyonlarca kişinin severek oynadığı bir gerçekliktir. Counter Strike geçmiş yıllarda da yine çok bilinen bir oyundu.
- DEPTH.
- TEAM FORTRESS 2.
- SWAGBUCKS.
- RUST.
- H1Z1.
- PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS.

Hangi oyun para kazandırıyor?​

Hangi oyun para kazandırıyor?
Sadece mobil ya da basit oyunlar ile aylık 100$ kazanabilecekken, daha profesyonel konsol oyunları ile 1000$ üzeri gelir elde etmeniz mümkün.
- Para Kazandıran Oyunlar.
- Dota 2 Para Kazandıran Oyunlar.
- Fornite.
- Valorant.
- Second Life Para Kazanma.
- PUBG Mobile Lite.
- Puppy Town.
- League Of Legends.

Mobil oyun yaparak para kazanmanın birkaç yolu vardır. Sponsor gelirleri elde etmek için reklam ajanslarıyla çalışarak oyununuzda reklamlar ve sponsorluklar entegre edebilirsiniz. Ayrıca kendi oyununuzu yaparak gelir elde edebilirsiniz. Oyun geliştirme sürecinde izlenmesi gereken adımlar şunlar olabilir:

1. Kendinize iyi bir plan hazırlayın.
2. Planınıza uygun bir oyun motoru seçin.
3. Uygun programlama dilini öğrenin.
4. Projeye başlayın ve tasarım dokümanı üzerinde çalışın.
5. Oyununuzu test edin ve pazarlamaya başlayın.

Oyun yapmak için gereken adımlar arasında araştırma yapmak, tasarım dokümanı üzerinde çalışmak, programlama yapmak, oyunu test etmek ve pazarlama yapmak gibi adımlar bulunmaktadır. Bu süreçte JavaScript, Java, ve Swift gibi programlama dillerini kullanabilirsiniz.

Oyun tasarımı alanında eğitim almak için üniversitelerin Yazılım Mühendisliği, Programlama, Bilgisayar Mühendisliği, Animasyon ve Dijital Oyun Tasarımı gibi bölümlerinden mezun olabilirsiniz. Ancak oyun tasarımcısı olmak için üniversite eğitimi zorunlu değildir.

Oyun tasarımı bölümü genellikle sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmekte olup, bazı üniversitelerde tercih edilebilmektedir. Oyun tasarımı alanında eğitim almadan da bu alanda başarılı olabilirsiniz.

En çok para kazandıran oyunlar arasında Counter Strike Global Offensive, Depth, Team Fortress 2, Swagbucks, Rust, H1Z1, PUBG ve diğer birçok oyun bulunmaktadır. Bu oyunlardan bazıları mobil oyunlar da dahil olmak üzere farklı platformlarda gelir elde etmenizi sağlayabilir. Profesyonelce geliştirilen oyunlarla daha yüksek gelir elde etme şansınız olabilir.

Geri