AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mobil imza tehlikeli mi?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu

Mobil imza tehlikeli mi?​

E-Devlet’te yer alan bilgilere göre mobil imza cep telefonu ve GSM SIM kart kullanılarak 5070 sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuata uygun olarak ıslak imza niteliğinde güvenli bir biçimde elektronik imza işlemi yapılmasına imkân sağlayan uygulamadır.

M imza nasıl alınır?​

Mobil imza nasıl alınır?
- Adım #1: Mobil imza hizmeti almak istediğiniz GSM operatörünün en yakın şubesine gidin.
- Adım #2: Nüfus cüzdanınız ile mobil imza başvurusu yapın.
- Adım #3: Eğer kullanmakta olduğunuz kart uyumlu değilse mobil imza uyumlu bir SIM kart satın alın.
- Adım #4: Mobil imza servis paketinizi seçin.
E imza ve mobil imza aynı mı?
Mobil elektronik imza, mobil bir cihaz kullanılarak oluşturulan elektronik imza olarak tanımlanabilir. Mobil elektronik imzanın, elektronik imzadan tek farkı elektronik imza oluşturma aracı olarak mobil bir cihaz içerisine konulan SIM kartın kullanılmasıdır.

Mobil imza Güvenli mı?​

M-imza iş ve işlemlerin hızlı ve güvenli bir şekilde yapılmasını sağlamaktadır. M-imza elektronik ortamda geçerli olmak üzere kişinin ıslak imzası yerine kullanılmaktadır. M-imza için herhangi bir yazılıma ihtiyaç yoktur. M-imzada bilgisayar bağımlılığı yoktur.

E-imza nasıl nereden alınır?​

e-İmza (elektronik imza), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu onaylı Elektronik Sertifika Hizmet Sağlayıcıları tarafından sunulan bir hizmettir. e-Devlet’e güvenli bir şekilde erişebilmeyi sağlar.
E-devlet üzerinden mobil imza nasıl alınır?
Mobil İmza Nasıl Alınır? Mobil elektronik imza GSM Operatörleri tarafından sunulan bir hizmettir. Mobil imza aboneliği için önce ön başvuru, sonra kimliğiniz ile başvuru yapmanız gerekir. Daha sonra Mobil İmza aboneliğiniz aktivasyon işlemi yapılır ve Mobil İmzanızı kullanmaya başlarsınız.

Mobil imza için akıllı telefon şart mı?​

M-imza için ayrı bir akıllı kart ya da kart okuyucuya ihtiyaç yoktur. Cep telefonu yeterlidir. M-imza, SMS yapısı üzerine kurulduğu için hemen her telefonda rahatlıkla kullanılabilmektedir.

Mobil imza ne kadar sürede alınır?​

Coğrafi olarak bulunduğunuz yerin Turkcell merkezi arşivine olan uzaklığı ve iş yoğunluğuna bağlı olarak en geç 2 hafta içerisinde Turkcell Mobil İmza’nız aktif hale gelecektir.

Geri