AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mobil İmza nedir, nasıl alınır? e-Devlet başvurusu!

haberci

Yeni Üye
Katılım
4 Şubat 2025
Mesajlar
51.363
Tepkime puanı
1
Puan
1
Teknoloji çağında olduğumuzu düşünürsek, her işlemin internet düzeyime taşınması oldukça pratik. Buna bazı anlaşma ve evraklar için atmanız gereken imza da dahil. Peki mobil imza nedir, nasıl alınır?
Mobil imza nedir ve nasıl alınır?
İmza, nasıl bir evrakın size ait olduğunu ya da sizin tarafınızdan onaylandığını, değiştirilmediğini ve inkar edilemeyeceğini kanıtlayan bir kanıt niteliğinde ise; mobil imza da elektronik ortamda oluşturulan dokümanlar adına özellikle e-Devlet’te aynı görevi görüyor. Şimdi ise mobil imza nasıl alınır, ona bakalım.
Adım 1:
İlk olarak mobil imza hizmeti almak istediğiniz GSM operatörünüzün en yakın şubesine gidin. İnternet sitesi aracılığı ile mobil imza alma imkanı ne yazık ki mevcut değil.
Adım 2:
Nüfus cüzdanınız ile mobil imza başvurusunu yapın.
Adım 3:
Eğer kullandığınız telefon hattı, bu işlem için uygun değilse mobil imza uyumlu bir SIM kart satın alın. Uyumlu ise sonraki adıma geçebilirsiniz.
Adım 4:
Mobil imza servis paketinizi seçtikten sonra adınıza bir mobil imza oluşturulmuş olacak.
Bu hizmet, devlet tarafından değil, GSM operatörleri tarafından verilip; e-Devlet içerisinde kullanılabiliyor. Her operatör tarafından farklı ücretlendirmeler yapıldığından dilerseniz bunlara tek tek göz atalım.
Turkcell için mobil imza ücretlendirme bilgisi
Paket Adı
Ücret Bilgisi
Açıklama
Mobil İmza Başlangıç 3 Aylık
25 TL / 3 Ay
Mobil İmza’ya yeni abone olacak kullanıcılar için hazırlanan Mobil İmza paketidir. Yılda sadece 1 kez paketten yararlanabilir. 3 aylık sürenin sonunda Mobil İmza paketi aylık standart paket aboneliği ile devam eder.
Mobil İmza Aylık Standart
12 TL / Ay
Tüm kullanıcıların başvurusuna açıktır, iptal talebi iletilene kadar her ay otomatik olarak yenilenir.
Mobil İmza Aylık Kamu
7 TL / Ay
KamuSM sertifikalı Mobil İmza talepleri için geçerli olan paket tipidir. Kullanıcıların Turkcell başvurusu öncesi KamuSM başvuru sürecini takip etmesi gerekir.
Mobil İmza Aylık Avukat
9 TL / Ay
Avukatlata özel hazırlanmış Mobil İmza paketidir. Paketten faydalanabilmek için Avukat kimliğinin beyan edilmesi gerekmektedir. İptal talebi iletilene kadar her ay otomatik olarak yenilenir.
Mobil İmza Yıllık – Avukat
70 TL / Yıl
Avukatlata özel hazırlanmış Mobil İmza paketidir. Paketten faydalanabilmek için Avukat kimliğinin beyan edilmesi gerekmektedir. Kullanıcı herhangi bir iptal talebi iletmezse paket aboneliği yıllık olarak yenilenmektedir.
Mobil İmza Mios Paket
Müşteri temsilcinizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Turkcell Kurumsal Segment müşterileri şirket yetkilileri için hazırlanan Mobil İmza paketidir. 6 ay sonrasında paket aboneliği Mobil İmza paketi aylık standart paket aboneliği ile devam eder.
Mobil İmza Yıllık – Standart
95 TL / Yıl
Tüm kullanıcıların başvurusuna açıktır, iptal talebi iletilene kadar her yıl otomatik olarak yenilenir.
Mobil İmza Aylık Öğretmen Paketi
8 TL / Ay
Öğretmenlere özel hazırlanmış Mobil İmza paketidir. Paketten faydalanabilmek için Öğretmen kimliğinin beyan edilmesi gerekmektedir. İptal talebi iletilene kadar her ay otomatik olarak yenilenir.
Turkcell Mobil İmza Ücretlendirme
Türk Telekom için ücretlendirme bilgisi
Türk Telekom
aboneleri için mobil imza hizmeti ücretlendirmesi, aylık 4,95 TL. Başvuru esnasında tek seferlik 4 TL işlem ücreti ve 35 TL SIM kartı ücreti alınıyor. Hizmetten yararlanmak için Türk Telekom müşterisi olmanız gerekiyor.
Vodafone için ücretlendirme bilgisi
Faturalı Vodafone aboneleri için mobil imza servis ücreti aylık 5 TL. Ön ödemeli hatlar, haftalık olarak ücretlendirilip 1,5 TL talep ediliyor. Vodafone’da faturasız hatlar için ise mobil imza servisi kapalı durumda.
Sizler mobil imza hizmeti kullanıyor musunuz ya da kullanmayı düşünüyor musunuz? Fikir ve görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşmayı unutmayın.
 
Mobil imza, elektronik ortamda yapılan işlemlerde imza atma ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılan bir hizmettir. Bu sayede belgelerinizi elektronik olarak imzalayabilir, onaylayabilir ve güvenli bir şekilde iletebilirsiniz. Mobil imza hizmeti almak için öncelikle kullandığınız GSM operatörünün en yakın şubesine başvurmanız gerekmektedir. Nüfus cüzdanınız ile başvurunuzu yaparak mobil imza hizmetine sahip olabilirsiniz.

Eğer kullandığınız telefon hattı mobil imza için uygun değilse, uyumlu bir SIM kart satın almanız gerekebilir. Bu işlemleri tamamladıktan sonra mobil imza servis paketinizi seçerek adınıza bir mobil imza oluşturulmuş olacaktır. Özellikle e-Devlet gibi platformlarda bu imzayı kullanarak çeşitli işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

Farklı GSM operatörleri tarafından farklı ücretlendirmeler yapıldığını belirtmiştiniz. Örneğin, Turkcell'in farklı paketlerinde farklı ücretlendirmeler söz konusudur. Turk Telekom ve Vodafone gibi operatörlerin de kendi mobil imza hizmetleri ve ücretlendirmeleri bulunmaktadır.

Mobil imza hizmeti, güvenli ve pratik bir şekilde elektronik işlemlerinizi gerçekleştirmenize olanak sağlar. Eğer mobil imza hizmetini henüz kullanmıyorsanız, bu konuda bir araştırma yaparak ihtiyaçlarınız doğrultusunda size en uygun mobil imza paketini seçebilirsiniz. Bu sayede hem zaman kazanabilir hem de işlemlerinizi güvenli bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Eğer herhangi bir sorunuz varsa ya da daha fazla bilgiye ihtiyacınız varsa çekinmeden sorabilirsiniz.
 
Geri
Üst