Miyom kurtajla alinir mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
264.936
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Miyom kürtajla alınır mi?​

Gebelikle birlikte miyomlarda büyüme meydana gelir. Kürtaj sonrası gebeliğin sonlanması ile birlikte miyomda zamanla küçülür. Gebelik öncesi boyutundan daha fazla bir küçülme gözlenmez. Kürtaj ile miyom temizlenmez ve yok olmaz.

Laparoskopi miyom ameliyatı ne kadar sürer?​

Laparoskopik (Kapalı) Myomektomi Miyom ameliyatı tekniklerinden bir diğeri de laparoskopik yöntemdir. Hasta genel anestezi altındayken uygulanır ve hastadan hastaya değişmekle birlikte yaklaşık 1 ila 2 saat sürer.
Yani ameliyatta hangi yöntemi seçeceğimiz çok önemlidir. Dış gebelik ameliyatı yaklaşık 30-60 dakika sürer.
Miyom nasıl bir operasyonla çıkarılır?
Tümüyle “submüköz” yerleşmiş bir miyom histeroskopi adı verilen yöntemle rahim içine vajinadan özel aletlerle girilerek çıkarılabilir. Çok sayıda olan, rahim içine gömülü veya rahim dışında doğru büyüyen miyomların genellikle karın açılarak yani “açık ameliyat” ile (laparotomi) çıkarılması önerilir.
Miyom ameliyatında kaç gün hastanede yatırılır?
Abdominal miyomektomi ameliyatından sonra, hastanın 2-3 gün hastanede kalması gerekir. İyileşme süresi ise, 4-6 haftada olur.

Kapalı miyom ameliyatı kaç günde iyileşir?​

Kesi oldukça küçük olduğu için hastanın iyileşme süresi de oldukça kısadır. Operasyon yaklaşık olarak 1-1,5 saatte tamamlanır. 6 saat sonra ayağa kalkabillr ve yemek yemeye başlayabilir. Hasta 1 günde yani ertesi gün evine dönebilir. Ameliyattan sonra hastanın ağrı duyması, açık ameliyata göre çok daha azdır.

Dış gebelik ameliyat şart mı?​

Dış Gebelik Acili Eğer karın ağrısı ve kanama şikayetleri çok yoğun ise tanı ve tedavi geç kalınmamalıdır. Fallop tüpleri yırtılarak hayatı tehdit eden bir iç kanamaya yol açabilir. Bu durumda beklenmeden acil cerrahi uygulanması ihtimali yüksektir.
Miyomların kesin nedeni bilinmemekle beraber östrojenin (kadınlık hormonu), miyomların büyümesine yol açtığı düşünülmektedir. Gebelik sırasında, salınan östrojen miktarı arttığından miyomlar bu dönemde büyür. Menopoz döneminde ise östrojen düzeyi azalır ve miyomlar küçülür.
 
Geri
Üst