Mitral Kapak Yetmezligi Nasil Anlasilir?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.099
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mitral Kapak Yetmezliği Nasıl Anlaşılır?​

Mitral kapak yetmezliği, Mitral kapaktaki sol ventrikülün kasılması ile birlikte tam kapanmaması açık kalması ve kanın geri kaçması durumudur….Mitral Kapak Yetmezliğinin Belirtileri
- Ritim bozukluğu.
- Çabuk yorulma.
- Nefes darlığı
- Kalp çarpıntısı
- Bacaklarda ödem.

Kalp sızıntısı nasıl olur?​

Kalp kapağında kaçak genelde kalp kapağındaki yetmezlik sonucu ortaya çıkar. Yetmezliğin nedeni ise kalp kapaklarını tutan liflerin kopması veya tersine dönmesidir ya da doğuştan kalp kapağının iki yaprakçıklı olmasıdır. Sonuç olarak tam kapanamama ve geriye kaçırma oluşur.
Kalp kapak hastalıkları genelde yavaş seyirlidir, ancak ileri düzeylerde kalp yetmezliği, inme, ritim bozukluğu ve bazen ani ölüme yol açabilir. Bu nedenle kapak hastalarının aralıklar ile ekokardiyografi tetkiki ile izlenerek kapak cerrahisi zamanının belirlenmesi gereklidir.
Kalp kapak hastalığı nasıl teşhis edilir?
Bazen kalp kapak hastalığı, kalp kapakçığını onarmak ya da değiştirmek için ameliyat gerektirir.
- Kalp Kapağı Hastalığı Nasıl Teşhis Edilir?
- Kalp Kapağı Hastalığı Teşhisi için gerekli testler.
- Ekokardiyografi.
- Elektrokardiyogram (EKG)
- Göğüs Röntgeni.
- Kardiyak MRG.
- Egzersiz Testleri ve Stres Testleri.
- Kalp Kateterizasyonu.
Akut mitral yetersizliğinin sebebi nelerdir?
Akut mitral yetersizliği akut pulmoner ödem ve her iki ventrikülün kardiyojenik şok, solunum durması veya ani kalp ölümü ile yetersizliğine neden olabilir.

Peki, mitral yetersizliği tanısı nelerdir?​

Mitral yetersizliği tanısı fizik muayene ve ekokardiyografi ile konur. Orta, asemptomatik mitral yetersizliği olan hastalar izlenmelidir, ancak progresif veya semptomatik mitral yetersizliği mitral kapağın restorasyonu veya değiştirilmesi için bir göstergedir.

Akut mitral yetersizliği, akut kalp yetmezliği veya kardiyojenik şok?​

Akut mitral yetersizliği, akut kalp yetmezliği ve kardiyojenik şokla aynı belirtilere neden olur. Kronik mitral yetersizliği olan hastaların çoğunda ilk başta semptomlar yoktur ve sol atriyum arttıkça, pulmoner basınç arttıkça ve sol ventrikül remodelingi meydana geldikçe klinik belirtiler yavaş yavaş ortaya çıkar.
 
Geri
Üst