- Konu Yazar
- #1
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tepeleme un
1 limonun kabuk rendesi
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için;
Kaymak (isteğe bağlı)
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, vanilya ve şekerimizi mikser yardımıyla çırpalım.
Diğer malzemelerimizi ekleyelim. Yalnız un ve kabartma tozumuzu eklerken elek yardımıyla ekleyelim.
Yağlayıp hafif unladığımız kabımızla birlikte fırına verelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Kürdan testiyle de iyice piştiğinden emin olmak mümkün.
Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayabiliriz.
Suyu ve şekeri tenceremize alalım.
Kısığa yakın orta ateşte iyice karışıp kaynadıktan sonra altını kapatıp limon damlalarımızı sıkalım. Ve soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan tatlımızın kekini ilk sıcağının çıkması ardından keselim ve oda sıcaklığında ılıyan şerbetimizi ekleyelim.
45-50 dk şerbetle beklesin ve iyice harmanlansın.
Hindistan cevizi vs kaymak isterseniz de sade zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Keki için;
3 adet yumurta
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı irmik
1 su bardağı tepeleme un
1 limonun kabuk rendesi
Şerbeti için;
2 su bardağı toz şeker
2.5 su bardağı su
3-4 damla limon
Üzeri için;
Kaymak (isteğe bağlı)
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurta, vanilya ve şekerimizi mikser yardımıyla çırpalım.
Diğer malzemelerimizi ekleyelim. Yalnız un ve kabartma tozumuzu eklerken elek yardımıyla ekleyelim.
Yağlayıp hafif unladığımız kabımızla birlikte fırına verelim.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dk pişirelim.
Her fırın farklı olduğu için kontrollü pişirmekte fayda var. Kürdan testiyle de iyice piştiğinden emin olmak mümkün.
Tatlımız fırında pişerken şerbetimizi hazırlayabiliriz.
Suyu ve şekeri tenceremize alalım.
Kısığa yakın orta ateşte iyice karışıp kaynadıktan sonra altını kapatıp limon damlalarımızı sıkalım. Ve soğumaya bırakalım.
Fırından çıkan tatlımızın kekini ilk sıcağının çıkması ardından keselim ve oda sıcaklığında ılıyan şerbetimizi ekleyelim.
45-50 dk şerbetle beklesin ve iyice harmanlansın.
Hindistan cevizi vs kaymak isterseniz de sade zevkinize göre servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun .
Miss Gibi Revani Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı