Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Misket Köfteli Parmak Kebabı

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Misket Köfteli Parmak Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
Yarım kilo kıyma
3 tane havuç
2 tane kabak
3 tane patates
4 tane biber
1 tane domates
1-2 adet diş sarımsak
Köfte harcı için ;
1 tane soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı galeta unu
1 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı pul biber
Salçalı sosu için;
2 su bardak ılık su
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kişniş
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı nane

Misket Köfteli Parmak Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk olarak kıymamızı bir kaba koyup üzerine rendelenmiş olan soğanı, sarımsağı ,galeta ununu domates salçası ve baharatlarımızı ekleyelim ve uygunca yoğuralım.
Yoğurduğumuz kıymayı ceviz büyüklüğünde alıp yuvarlayalım.
Ardından havuç, kabak ve patateslerimizi jülyen formunda keselim.
Kızartma tenceresinde hepsini sırayla kızartıp kenara alalım.
Fırın kabına sırayla dizelim.
Üzerine hazırlayacağımız sos için ılık suya domates salçasını ekleyip kişniş ,tuz ve naneyi ekleyip üzerinde gezdirelim.
180 derece fırında 40-45 dk pişirelim Afiyet olsuun
Misket Köfteli Parmak Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst