Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı İçin Materyaller
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır (5 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ tuz
Tavuk bulyon (Kullanmayabilirsiniz)
3 ,5 bardak su (Gerekirse eklenebilir soğuk su kullandım )
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mısırlar yağda biraz kavurulduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçler eklenir.
Bir iki karışımdan sonra üzerine 3 bardak su eklenir.
Tuz ve bulyon eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
Çok az sulu kalacak biçimde ocaktan alıp, demlenmeye bırakıyorum. Deneyenlere afiyet olsun
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1,5 su bardağı pirinç
1 çay bardağı mısır (5 yemek kaşığı)
1 çay bardağı sıvı yağ tuz
Tavuk bulyon (Kullanmayabilirsiniz)
3 ,5 bardak su (Gerekirse eklenebilir soğuk su kullandım )
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Mısırlar yağda biraz kavurulduktan sonra üzerine yıkanmış pirinçler eklenir.
Bir iki karışımdan sonra üzerine 3 bardak su eklenir.
Tuz ve bulyon eklendikten sonra pişmeye bırakılır.
Çok az sulu kalacak biçimde ocaktan alıp, demlenmeye bırakıyorum. Deneyenlere afiyet olsun
Mısırlı Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı