Misirin alt yapraklari neden kurur?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
141.797
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mısırın alt yaprakları neden kurur?​

Alt yaprakların alt yüzünde bulunan kırmızı örümcekler yapraklarda koloniler oluşturarak bitki özsuyunu emmek suretiyle klorofil oluşumunu engeller. Bitki beslenme ve gelişmesi yavaşlar. Bunun sonucu yapraklarda sararma ve kuruma olur.
Mısır’da kurt ilacı ne zaman atılır?
Kimyasal Mücadele Mısır koçan püskülü döneminde tarlanın 5 farklı yerinde aynı sıra üzerinde yan yana 5 bitkinin koçan püskülü üzerinde yapılan larva kontrolünde bitki başına ortalama 1 adet 1.-3. dönem larva belirlendiğinde ilaçlama yapılmalıdır.

Mısırda yaprak yanıklığı neden olur?​

Etmen kışı mısır artıkları veya mısır tanelerinde miselyum ve spor olarak geçirir. Bitkilerin hastalığa duyarlı devresi olan tozlanma döneminde ağır enfeksiyonlar meydana getirir. Hastalık bu dönemden önce ortaya çıkmışsa %50’ye varan verim kayıplarına sebep olabilir.
Mısır Rastığı neden olur?
mekanik yollarla bitki üzerine taşınan sporların doğrudan hücrelere penetrasyonu, ayrıca stomalar veya böcek, insan ve hayvanların açtığı yaralar yoluyla olur. Hastalığın gelişmesi, çevre koşulları ve bitkinin büyüme durumu ile ilgili olup, enfeksiyon ve gal gelişmesi için en uygun sıcaklıklar 18-21°C’dir.

Mısır koçan kurdu ilacı ne zaman atılır?​

Mısır koçan- kurdu yumurta kümeleri yaprak kınının gövdeyi saran iç yüzünde; Mısırkurdu yumurta kümeleri ise genelde yaprakların alt yüzünde bulunur. İlaçların etki süreleri dikkate alınarak 10 veya 15 gün ara ile 2 ya da 3 ilaçlama yapılmalıdır.
Mısıra hangi ilaç atılır?
Çıkış sonrası kullanılan 2.4-D aminli ilaçlar mısır 20 cm boylanıncaya kadar yapılmalıdır. Aksi halde mısır zarar görür.

Osuruk böceği neden olur?​

Osuruk böcekleri, ısınmak için evlere yönelirler ve evlerin güneşli taraflarında ortaya çıkarlar. Çiftçiler genellikle mahsullerine verdikleri zararları tespit ettiklerinde osuruk böceği istilasıyla karşı karşıya olduklarını anlarlar. Evin veya binanın içinde sık sık osuruk böceği görüyorsanız istila başlamıştır.
Mısır koçan kurdu yumurtalarını nereye bırakır?
Yumurtalarını yaprak kınının gövdeye bakan iç kısmına ve koçan yapraklarının iç yüzüne bırakırlar. Bu dönemde zararlının ana konukçusu olan mısır ve sorgumun ekimi yapılmadığından yumurtalarını buğday bitkisine, yabani buğdaygillere veya kanal boylarındaki sukamışlarına bırakırlar.

Mısır kaç günde püskül çıkarır?​

Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır. Her koçanda 300-1000 püskül oluşur ve polen tozu alıncaya kadar 10-15 gün canlı kalabilir.
Mısır Rastığı yenir mi?
Ayrıca, fungusun mısır koçanlarında oluşturduğu rastık galleri Meksika ve Latin Amerika’ da Aztekler zamanından beri çok sevilen bir gıda olarak tüketilmektedir.
 
Geri
Üst