Mısır Yarması Çorbası

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mısır Yarması Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı mısır yarması
1 litre su
Terbiyesi için;
4 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı ılık su
Sosu için;
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı nane
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ

Mısır Yarması Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Akşamdan mısır yatmasını suyla ıslatalım 1 çay kaşığı karbonat atalım gazını alsın.
Sabahleyin güzelce süzüp yıkayıp düdüklü tencereye alıp 1 litre su ile yaklaşık 20 dk haşlayalım.
Haşlanan mısırın suyunu da dökmüyorum.
Altını kısık ateşte kapağı açık halde kaynatmaya devam ediyoruz.
Terbiye için ;4 yemek kaşığı yoğurt ,un güzelce karıştırıp yumurta sarısıda ekleyip güzelce çırpın.
Ilık su ekleyip tekrar çırpalım.
Çorbanın suyundanda alıp 3-4 kepçe terbiyemize ekleyip tekrar çırpalım.
Terbiyemizi çorbamıza süratlice ekleyip devamlı karıştıralı kaynayana kadar ki kesilmesin.
Sonra tavaya sosu için sıvı yağ tereyağı koyup ısınıp eridikten sonra 1 soğanı rondodan geçirip tavamıza ekleyelim ,biraz kavurup nanemizide ekleyelip karıştıralım.
Kavrulan sosumuzu çorbamıza ekleyip güzelce karıştırıp kaynadıktan sonra tuzumuzu da ekleyip dinlendirip servis edelim afiyet olsun.Eğer suyu az gelirse 1bardak tavuk suyu varsa ekleyebilirsiniz.
Mısır Yarması Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst