AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mısır Unlu Tuzlu Kek

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mısır Unlu Tuzlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
3 yumurta
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
7 yemek kaşığı yoğurt
1 su bardağı kadar ufalanmış beyaz peynir
2 yemek kaşığı keten tohumu
1 tatlı kaşığı zerdeçal
Biraz karabiber
Tuz (peynirin tuz ölçüsü dikkate alınarak eklenmeli.)
1 su bardağı mısır unu
1 paket kabartma tozu
4-5 kol dereotu
(su bardağı ölçüsü 200 ml)


Mısır Unlu Tuzlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yumurtalar tereyağı ile çırpılır, yoğurt eklenir; çırpmaya devam edilir.
Peynir, keten tohumu, zerdeçal, tuz ve karabiber eklendikten sonra kaşıkla karıştırılır. Un ve kabartma tozu, en son olarak da kıyılmış dereotu ek edilir, karıştırılır ve fırın kağıdı serdiğimiz baton kalıba yayılır. (akışkan bir hamur olmadığı için kaşıkla her tarafa eşit olacak formda yayıyoruz. )
170 derecede ısınmış fırında pişirilir, isteğe bağlı olarak olarak pişmesine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilebilir.
Kek fırından çıkınca fırın kağıdıyla birlikte tel ızgara üzerine çıkarılır. (altının nemlenmemesi için) soğuyan kek dilimlenerek servis edilir.
Afiyet olsun.

Mısır Unlu Tuzlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst