AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek) Tanımı İçin Malzemeler
2 kısım pırasa
2 kol yeşil soğan
Biraz maydanoz ve dereotu
1 adet havuç
2 adet yumurta
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
3 çay bardağı mısır unu
1/2 (yarım) çay bardağı beyaz un
1 çay bardağı lor peyniri
1 paket kabartma tozu
Tuz
1 çay kaşığı mahlep
Susam ve çörekotu

Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Pırasa yeşil kısımları dahil yeşil soğan ile birlikte yağda kavrulur, soğumaya bırakılır.
Yumurta ve yağ çırpılır, sonra yoğurt eklenip tekrar çırpılır.
Karışıma mısır unu, beyaz un, kabartma tozu ve mahlep eklenip çırpılır.
Kavrulan materyaller, havuç,dereotu ,maydanoz ve lor peyniri eklenip çırpılır.
26 cm çapında yağlanmış tepsi ya da kalıba dökülür.
Üzerine susam ve çörekotu ekleyebilirsiniz.
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir.
Mısır Unlu Pırasalı Ekmek (Kek) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst