AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye (Favoriniz Olacak)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
250 gram tereyağı (siz margarin de koyabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı yoğurt
2,5-3 su bardağı un
Yarım çay kaşığı karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Oda sıcaklığındaki tereyağını, sıvı yağı, pudra şekerini ve yoğurdu kabımıza alıp güzelce yoğuruyoruz. Elimizde yağ güzelce yumuşayıp, eriyor.
Ardından un hariç öteki tüm materyalleri ekliyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş denetimli bir biçimde ekliyoruz ve yoğuruyoruz. Ele yapışmayan yumuşak sakız üzere bir hamur olmalı.
Sonra istediğiniz hali verebilirsiniz ben üzerine çatalla kakaolu form yaptım.
160 derece fırında 20 dk pişirelim. (pişirme mühleti fırından fırına değişebilir, yüzü hafif kızarmalı).
Püf noktası: hamur 10- 15 dakika yoğurulmalı ve yayılmaması için sıcak fırına verilmeli.
Gerçekten mükemmel bir kurabiye oluyor. Afiyet olsun

Mısır Unlu Bayatlamayan Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst