- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 226.153
- Çözümler
- 3
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mısır şurubu yerine ne kullanabilirim?
Mısır şurubu yerine sofra şekeri kullanmanız tavsiye edilir. Eğer daha sağlıklı yiyecekler hazırlamak istiyorsanız şeker yerine bal veya pekmez tercih edebilirsiniz.Baklavanın glikozlu olup olmadığını nasıl anlarız?
Glikoz şurubu kullanılan ürün kendini belli eder. İçeriğindeki madde sebebiyle alıştığınız baklava görüntüsünden çok daha parlak ve açık renkte olur. Yediğinizde midenizde bir yanma hissi bırakır. Sonrasında eğer baklava kolay kolay şekerlenmiyorsa ve bozulmuyorsa doğal şekerle yapılmamış demektir.Şuruplar neden tatlıdır?
Gıda sektöründe nişasta bazlı şeker olarak geçen şeker aslında glikoz şurubudur. Sağlık için olan zararlarıyla gündeme gelen glikoz şurubu, doğal bir şeker olmadığı için çeşitli sağlık sorunlarına sebebiyet vermektedir. Glikoz şurubun tadı yoğun şekilde şekerli hissedilir.
Mısır şurubu nasıl elde edilir?
Mısır şurubu, mısır nişasasının işlemden geçirilmesi ile elde ediliyor. Nişasta parçalanarak glikoza, ardından glikoz fruktoza dönüştürülüyor. Mısır şurubu, yüzde 80 oranında fruktoz, yüzde 20 oranında glikozdan oluşuyor.Glikoz şurubu donar mı?
Organik bal kristalize olabilir ve özellikle hakiki çiçek balı çabucak donar. Ancak bal içerisinde glikoz şurubu ya da esans gibi balda olmaması gereken dış maddeler eklendiğinde bal donmayacaktır. Hakiki ve organik ballar donmaktadır. Şekerlenir ve kristalize olabilir.Baklavada glikoz var mı?
Yücedağanteplioğlu Baklava’da neden glikoz şurubu yoktur? Çünkü sağlığınız bizim için değerlidir. Bu üretim felsefesiyle yola çıkan Antepsan Baklavada hiçbir zaman glikoz şurubu kullanılmayacaktır. Bir üründe glikoz şurubu var ise o ürünler ŞEKERLENMEZ!!
Kokteyl için şeker şurubu nasıl yapılır?
Hazırlama: Gerekli miktarda suyu bir tencereye dökün ve orta ateşte ayarlayın. Isındıkça her iki şekeri de ekleyin ve şekerin tamamı suya girip eriyene kadar karıştırın. Şurup kaynama noktasına kadar ısınana kadar bekleriz, ocaktan alırız ve bitmiş ürünü soğumaya bırakırız.Şekerpare tatlısı şerbeti nasıl yapılır?
Öncelikle şerbeti hazırlıyoruz. 3 su bardağı suya 2 su bardağı şeker ekleyip karıştırıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayan şerbetin içerisine bir iki damla limon suyu sıktıktan sonra koyu bir şerbet kıvamını alana kadar kısık ateşte bırakıyoruz ve ocaktan aldıktan sonra şerbeti ılımaya bırakıyoruz.Glikoz şurubu neden olur?
Glikoz şurubu, buğday ve mısır tahıllarından elde edilir, şeker ve diğer karbonhidratları içermektedir. Yapısı, sükroza (sükroz aynı zamanda “sofra şekeri” olarak da bilinir) benzerdir. Glikoz şurubu, toplam şeker miktarının azaltılmasının yanı sıra, iyi bir doku ve tat kalitesini koruyabilmek için de kullanılmaktadır.