Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Misir Patlatmasi zararli mi?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.238
Çözümler
4
Tepkime puanı
1
Puan
38

Mısır Patlatmasi zararli mi?​

Sonuç: Patlamış mısır yemek aslında gerçekten sağlıklı Bazı insanlar onu zararlı bir abur cubur olarak görüyor ama aslında öyle değil. İçinde bol bol besin lifi bulunuyor, patlayınca işin içine biraz yağ girse de kalori olarak epey düşük. Aynı zamanda hacimli de bir yiyecek olduğundan insanın tokluk hissini artırıyor.

Patlamış mısır çerez mi?​

Kaynaksız içerik itiraz konusu olabilir ve kaldırılabilir. Patlamış mısır, cin mısır (Zea mays everta) tanelerinin ısı etkisiyle patlayarak şişmesi sonucu elde edilen ve çerez olarak yenen bir yiyecektir.
Su ile mısır patlatılır mı?
Bir cam tencereye 4-5 yemek kaşığı patlamış mısır koyun. 4 veya 5 yemek kaşığı su ekleyin. Bir çorba kaşığı tuz ekleyin. Plastik bir streç ile örtün ve kürdan ile delin.
Her gün patlamış mısır yenir mi?
Özellikle film keyfinin vazgeçilmezi olan bu lezzetli gıda sağlığınız için de yararlı olabilir. Çoğu atıştırmalık vücut için zararlı olsa da mısır bunlar arasında yer almıyor. Her gün düzenli olarak patlamış mısır yemek vücudunuza birçok yarar sağlayabilir.

Patlamış mısır neye iyi gelir?​

Yağsız ve tuzsuz yapılan patlamış mısır B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin haline gelecektir. Tuz ve yağ oranı arttıkça besin değeri düşecektir. Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler.

Patlamış mısırın faydaları ve zararları nelerdir?​

İçerdiği yüksek antioksidan sayesinde bağışıklık sistemini çok olumlu etkileyerek vücudun direncini artırır. Başta kanser olmak üzere kalp hastalıklarıyla mücadelede etkin bir görev üstlenir. Hatta öyle ki patlamış mısırda yüksek seviyede konsantre antioksidan polifenol maddesi vardır.
Mısır çerez midir?
Türk milleti genel itibariyle kuruyemişi sever. Mısır tüketilen çerezler içerisinde farklı bir özelliğe sahiptir. Çünkü süt mısır, kavrulmuş mısır, patlamış mısır ya da soslu mısır şekillerinde kullanılır. Mısırın soslu hali diğer hallerinden daha farklı bir aromaya sahiptir.
Su ile mısır nasıl patlar?
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Bu arada koçanları kaynar suyun içinde 4 dakika tutun, ardından pişirme işlemini durdurmak için koçanları büyük bir kasede buzlu suyun içinde 4 dakika tutun. Koçanlarda bulunan mısır tanelerini bir havlunun üzerine çıkarın. Çekirdekleri bir kağıt havlu üzerine koyun, yaklaşık 30 dakika hava ile kurumasına izin verin.
– Kilo vermek için yağsız ve tuzsuz patlamış mısır tüketilmesi önerilir. Her gün düzenli olarak bir kase kadar tüketilebilir.
1 çay bardağı patlamış mısır kaç kalori?
1 su bardağı yağsız patlamış mısır 65 kalori. 1 kase yağsız patlamış mısır 131 kalori. 100 gram yağsız patlamış mısır ise sadece 186 kaloriye sahiptir.
Patlamış mısır neyle iyi gider?
Biraz limon ve kekik ile popcornda ferahlık devri! Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.

Mısır hangi hastalığa iyi gelir?​

KAN ŞEKERİ VE KOLESTEROL SEVİYESİNİ DÜŞÜRÜR. Mısır ve mısır yağı kan akışını arttırır, kolesterol emilimini düşürür ve insülini düzenler.

Patlamış mısır nelere iyi gelir?​

 
Geri
Üst