- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.238
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Mısır patlatması nasıl yapılır?
Mısır Patlatma Yöntemleri Mısırlar şişeceği için tencere büyük ve derin olmalıdır. Tencere ocağa koyulur ve ardından içine yağ eklenerek, mısırlar koyulur. Kapağı hemen kapatılır. Birkaç dakika sonra mısırlar patlamaya başlar.Tatlı patlamış mısır nasıl yapılır?
Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Yağ ve şekeri döküp biraz karıştırıyoruz.
- Sonra mısırı da ekleyip, karıştırmaya devam ediyoruz.
- Patlama noktasına gelince, tencerenin üstünü kapatıp bekliyoruz.
- Sonra istediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
![Hafif güler yüz :slight_smile: 🙂](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f642.png)
Karamelli mısır nasıl yapılır?
Karamelli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır?
- Sıvı yağ, tuz ve mısırı bir tencereye alın, tencereyi sallayarak mısırı patlatın.
- Patlayan mısırları geniş bir tabağa alın.
- Karameli için şekeri bir tavaya alın, tavayı sallayarak pişirin.
- Üzerine sütü dökün.
- Ocaktan alıp 10 dakika soğumasını bekleyin.
Evde soslu mısır nasıl patlatılır?
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.Patlamış mısıra şeker konulur mu?
Bayatlamayan Şekerli Patlamış Mısır Tarifi Nasıl Yapılır? Öncelikle patlatacağımız tencerede terayağını eritip şekeri ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Beklemeyin ki yanmasın. Hafif pembeleşince mısırı atıp, karıştırmaya devam ediyoruz.
Soslu patlamış mısır nasıl yapılır?
Baharatlı patlamış mısır yapmak için; aldığınız mısırın taze olmasına ve tencerenin taban kalınlığının ince olmasına dikkat edin. Küçük bir kase içine damak tadınıza göre karabiber, kimyon, kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı silme tuz koyup, karıştırın. İsteğe göre biraz da kekik ekleyebilirsiniz.
Mısır patlatma sosu nasıl yapılır?
İnce tabanlı derin bir tencereye yağı ekleyin. Yağın üzerine toz sebze çeşnisi ve diğer tüm baharatları ilave edin. İçinde yağ ve baharatlar bulunan tencereyi ocağın üzerine alın ve kısık ateşte 2-3 dakika ısıtıp ocaktan alın. İçinde ısınmış baharat ve yağ bulunan tencerenin içine hemen patlamış mısırları ilave edin.Patlamış mısıra ne dökülür?
Öncelikle mısırları zeytinyağı ile patlatın. İnce kıyılmış biberiyeleri hazırlayın ve ardından sarımsak tozu, tuz, karabiber ve rendelenmiş parmesanı ekleyip karıştırın. Karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve servis edin.