- Konu Yazar
- #1
Mısır ne zaman Koçan verir?
Bir bitkinin çiçektozu verme süresi 1 hafta yada 10 gün sürer. Dişi Çiçekler (Koçan) : Koçan püskülü çıkışı, tepe püskülünün görünmesinden 4-8 gün sonra olur. Bir koçanda püsküllerin çıkışı, hava koşullarına da bağlı olarak, 2-4 günde tamamlanır.Mısır bitkisi kaç koçan verir?
Mısır bitkisi kaç koçan verir?Genel olarak melez çeşitlerde koçan boyu 20-30 cm’dir. Koçan çapı da 3-6 cm arasındadır. Koçanda tane sayısı 300-1000 arasında ise de 500-600 tane çoğunlukla yeterli sayılmaktadır. Koçan : Bir bitkide iyi tane bağlayan koçan sayısı genellikle 1-2 dir.
Mısır ne kadar sürede yetişir?
Vejetasyon süresi çeşide göre değişse de ortalama 90 ile 130 gün arasında sonuç alınıyor. Çimlenme sıcaklığı 8 ile 10 derece arasında hesaplanıyor. Yüksek sıcaklıklarda (18-20) tohumların çimlenmesi ve çıkışı daha hızlı oluyor. Uygun büyüme sıcaklığı ise 20 ile 30 derece arasını gösteriyor.Mısır ne zaman su ister?
Mısır ne zaman su ister?MISIR BİTKİSİNİN SUYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMLER Döllenme sonrası ve dane dolum dönemi.
Türkiye’de mısır hangi illerde yetişir?
Üretimi ise özellikle; Mardin, Adana, Şanlıurfa, Sakarya, Manisa, Osmaniye, Mersin, Konya, Kahramanmaraş, Aydın, Bursa, İzmir, Samsun, Hatay ve Diyarbakır illerinde yoğundur.Türkiye’de mısır en çok hangi bölgede yetişir?
Türkiye’de mısır en çok hangi bölgede yetişir?Akdeniz Bölgesi dişinde Türkiye’de mısır nerede yetişir ve nerede sevilir dersek yanıt muhakkak Karadeniz Bölgesi olacaktır. Bunun ardından Marmara Bölgesi ve Ege Bölgesi gelmektedir.
Mısır kaç günde bir sulanır?
Mısır yetiştiriciliği sırasında en az 4 kez sulama yapılıyor. İlk sulama, birinci ara çapası sonrası, ekin boyu 10-15 cm’ye geldiğinde yapılıyor. İkinci sulama boğaz doldurmanın ardından, üçüncü sulama tepe püskülü çıkmadan 4-5 gün önce, dördüncü sulama ise süt olum devresinde gerçekleştiriliyor.Mısır en yaygın nerede kullanılır?
Mısır en yaygın nerede kullanılır?Mısır, hayvan yemi ve insan yiyeceği olarak çok değişik alanlarda kullanılan ve ülkemizde buğday ve arpadan sonra en fazla üretilen bir hububat bitkisidir. Ülkemizde mısırın geleneksel üretim alanları Karadeniz ve Güney Marmara bölgesi olarak bilinir.
Mısır’dan neler yapilir?
Mısırla yapılan en güzel 7 tarif- 1- Patlamış mısırlı mango salatası
- 2- Tavuk salatalı mısırlı taco.
- 3- Mısırlı barbunya.
- 4- Izgara mısır ve domates salatası
- 5- Bebek mısırlı çorba.
- 6- Peynirli mısırlı dip.
- 7- Mısır salatalı tavuk.