- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 141.875
- Çözümler
- 15
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Web sitesi
- forumsitesi.com.tr
Mısır kaç günde çıkar?
Dikildikten 1 ay sonra mısırın ilk çimlenme belirtileri toprağın üzerinde görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde mısırın olgunlaşması sonucu hasat dikimden 90-130 gün geçtikten yapılabilir.Mısırdan ne elde edilir?
Mısırdan birbirinden tamamen farklı pek çok ürün elde edilebiliyor. Yağ, şeker ve un gibi birbirine zıt ürünleri bağrından çıkarabilen başka bir ürün yok gibi. Mısırözü yağı, mısır şekeri, mısır unu ve nişastası. Mısırdan elde edilen bu ürünler, gıda sanayinde kendine tartışmasız bir yer edinmiş durumda.Bahçede mısır nasıl yetiştirilir?
Mısır yetiştirmek için öncelikle toprağın verimli ve nemli olması gerekir. Bu yüzden mısır ekmek için ilkbahar ayları beklenmelidir. Toprağa 4, 5 cm derinliğinde bir çukur açılarak ekilir. Bu çukurlar aralarında 10 cm boşluk bırakılarak kaç adet dikim yapılmak istenirse o kadar sayısı çoğaltılabilir.
Mısır en çok hangi bölgede yetişir?
Mısır, ülkemizde en çok Karadeniz Bölgesi’nde yetiştirilmektedir. Mardin, Adana, Şanlıurfa, Sakarya ve Manisa ise mısır üretiminde ön plana çıkan şehirlerimizdir.
Mısır kaç ayda olur?
Vejetasyon süresi çeşide göre değişse de ortalama 90 ile 130 gün arasında sonuç alınıyor. Çimlenme sıcaklığı 8 ile 10 derece arasında hesaplanıyor.Süt mısır ne zaman toplanır?
Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.Mısır en çok hangi bölgede yetişir KPSS?
Mısırın En Çok Yetiştirildiği bölgeler Türkiye’de tahıllar içerisinde buğday ve arpanın ardından en geniş ekim alanı sıcak iklim tahılı mısırdır. Mısır tarımı Karadeniz Bölgesi, Akdeniz Bölgesi, Ege, Marmara ve Güneydoğu Anadolu’da tahminen 60 ilimizde yapılır.
Mısır üretiminde hangi bölge birinci?
Geleneksel mısır üretim bölgesi olan Doğu Akdeniz ve sulamanın etkisiyle önemli gelişimin olduğu Güneydoğu Anadolu en önemli paya sahip bölgelerdir. Konya ve Manisa ise, son yıllarda alan genişlemesinin olduğu önemli illerdir.
Mısırın ideal ekim zamanı ise toprak ısısının 10 derece olduğu zamanlardır. Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.
Mısırın ana ürün olarak ekilmesi halinde Nisan ayı ortası ile Mayıs ayının ilk haftası arasındaki ekilişlerin en uygun olduğu, ll.ürün ekilişlerinde ise buğday hasadından hemen sonra ve en geç Temmuz ayı başına kadar ekim işleminin gerçekleştirilmesi gerektiği belirlenmiştir.
Mısır susuz kalırsa ne olur?
Mısırın su ihtiyacı karşılandığında verim artışı sağlanmasının yanı sıra aşırı sulama durumunda ise toprak havalanmasını azaltarak mısır verimini düşürebileceği göz önünde bulundurulmalıdır.