Misir hangi hayvan yer?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
134.647
Çözümler
15
Tepkime puanı
1
Puan
38
Web sitesi
forumsitesi.com.tr

Mısır hangi hayvan yer?​

şehirlerde haşlanarak satılan mısırın köylerdeki adı. hayvan mısırı denmesinin sebebine gelince; bu mısır hayvanlara kışlık yiyecek yapmak için ekilir, koçanları toplanmadan biçilir, öğütülerek küçük parçalar haline getirilir, kışın ineklere verilir, inekler de bayıla bayıla yer.

Mısır silajı hayvana yarar mı?​

Silajın Hayvan Beslemede Faydaları Yeşil ve sulu yemlerin bulunmadığı kış aylarında hayvanların iyi ve ucuz beslenmesini sağlar. Ot depolama sorunu ve depo masrafları en aza indirilir. 2 ton kuru otun depolandığı yere 15 ton yeşil yem depolanabilir.
Mısır çapa bitkisi midir?
Mısır,çapa bitkisi olduğundan kendinden sonra gelen bitkiye oldukça temiz ve otsuz bir tarla bırakır. Soya , fasulye, fiğ, baklagillerle oldukça iyi münavebeye girer. Kumlu ve hafif toprakları iyi değerlendirir. Dane ve sapı hayvan beslemesinde kullanılır.
Mısır Flake ne demek?
Dane mısırın kırıklar ve yabancı maddelerden elenip, ortalama 95 -100 C° sıcaklıkta 45 – 60 dakika boyunca pişirildikten sonra silindirlerde ezilip, kurutma ünitesinde kurutulmasıyla elde edilir. Bu üretim aşamalarından geçen mısırın, bünyesinde bulundurduğu nişastanın sindirilebilirliği artar.

Mısır silajı kaba yem mi?​

Mısır silajı, çok iyi bir kaba yem kaynağı olup genellikle %6-8 oranında protein ve yüksek miktarda da nişasta içerir. Aslında birim enerji ve protein olarak bakıldığında en ucuz yem kaynaklarından biridir.

Mısır çapası nasıl yapılır?​

Çapalama
- Mısır tarımında genellikle 2 çapa önerilir.
- İlk çapa bitkiler 10-15 cm boylandığında,
- İkinci çapa bitkiler 30-40 cm kadar boylandığında boğazdoldurma ile birlikte yapılır.
Flake nedir?
Flake, hububat ürünlerinin özellikle hayvanlarda besi amacıyla veya süt sığırcılığında yem amaçlı Mısır veya arpa danelerinin özel dizayn edilmiş kazanlarda pişirilmesi ardından özel bir prosesten geçirilerek işlenmesi sonucu elde edilen içeriği garanti edilmiş bir üründür.
 
Geri
Üst