Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
125 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı mısır nişastası
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı un (Kontrollü)
Üzeri için
400 gram sürülebilir çikolata
5-6 kaşık sıvı yağ
Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç öteki tüm materyalleri karıştırıyoruz. Krema üzere kıvam elde ediyoruz.
Daha sonra unu denetimli ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
Hal verip 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Çikolatayı benmari eritip içine sıvı yağ ekliyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri evvel sosa sonra kırıntı yaptığımız mısır gevreğine buluyoruz….
125 gram tereyağı
1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
3 yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 su bardağı mısır nişastası
1 kabartma tozu
1,5 su bardağı un (Kontrollü)
Üzeri için
400 gram sürülebilir çikolata
5-6 kaşık sıvı yağ
Mısır gevreği
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç öteki tüm materyalleri karıştırıyoruz. Krema üzere kıvam elde ediyoruz.
Daha sonra unu denetimli ekleyip kulak göğsü kıvamında hamur elde ediyoruz.
Hal verip 170 derecede yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.
Çikolatayı benmari eritip içine sıvı yağ ekliyoruz.
Soğuyan kurabiyeleri evvel sosa sonra kırıntı yaptığımız mısır gevreğine buluyoruz….