AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mısır Gevrekli Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
125 gram margarin ya da tereyağı (Oda ısısında)
3 adet yumurta
Yarım su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı pudra şekeri
400 gram mısır nişastası (4 su bardağı)
1 paket hamur kabartma tozu
Un (1,5- 2 su bardağı)
Üzeri için
Sürülebilir çikolata (Ben nutella kullandım)
3 yemek kaşığı sıvı yağı
Kahvaltılık mısır gevreği
Pasta süsleri

Mısır Gevrekli Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tez ediyorum, bir sefer yapınca vazgeçemeyeceksiniz Sırasıyla margarin, sıvı yağı, yumurta ve pudra şekeri bir kaba alınır ve yoğrulur. Akabinde mısır nişastası ve hamur kabartma tozu katılır, güzelce karıştırılır.
En son denetimli formda un ek edilir. Ben 2 bardak un kullandım (Hamur kulak göğsü kıvamında olacak)
Hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller koparılarak yuvarlak formlar verilir. Tepsiye dizilen kurabiyeleri 170 derece fırında denetimli halde pişirelim (Üstleri kızarmayacak, benim 15 dakikada pişti)
Kurabiyeler piştikten sonra onlar ılımaya bırakılır ve bir yandan benmari yöntemi çikolatamız eritilir. İçine 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, homojen kıvam elde edelim.
Kurabiyelerimizi evvel çikolataya batıralım, akabinde mısır gevreğine bulayalım.
Ben bu sefer öbür pasta gereçlerine de buladım (Bu kısım sizin damak zevkinize kalmış. Kurabiyenin taze hali bile enfes)
Buzlukta saklamak isterseniz çikolataya batırmadan saklayın. Buzluktan çıkarınca çikolataya batırıp süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
 
Geri
Üst