AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Mısır Gevrekli Bayatlamayan Kurabiye

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
350.999
Çözümler
1
Tepkime puanı
17
Puan
308
Yaş
36
Mısır Gevrekli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet vanilya
1 adet kabartma tozu
4 su bardağı nişasta
1 su bardağı un
Üstü için
Kalıp çikolata
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı süt
Mısır gevreği

Mısır Gevrekli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Margarin, yumurta ve pudra şekerini iyice yoğuruyoruz.
Tamamen karıştığından emin olduktan sonra sıvı yağ ve nişastayı ekliyoruz.
İyice yoğurduktan sonra un, kabartma tozu ve vanilyayı da hamura dahil ediyoruz.
Minik minik yuvarlaklar yaptıktan sonra 180 derece fırına altı kızarana kadar pişiriyoruz.
Kurabiyelerimiz pişerken bizde benmari usulü çikolatamı eritiyoruz.
Ardından içerisine sıvı yağ ve sütü ekliyoruz.
Kurabiyelerimiz piştikten sonra ilk sıcaklığı çıkınca kurabiyemizi çikolata karışımıyla her yerini buladıktan sonra etrafını mısır gevreğiyle kaplıyoruz. İşte bu kadar basit. Afiyet olsun .
Mısır Gevrekli Bayatlamayan Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst