AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mısır Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
8 du bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı buğday unu
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu

Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sıvıyağ, kabartma tozu, ve tuzu ve buğday ununu bir kaba alalım ve karıştıralım.
Daha sonra suyun yarısını dökelim ve mısır unundan ek edelim yavaş yavaş karıştırarak bu süreci tekrarlayalım.
Hamur ne cıvık ne çok sert bir kıvam olucak.
Daha sonra borcamı yağlayalım ve karışımınızı ek edelim ve elimizde hal verelim.
Ardından bir bıçak yardımıyla kesimler halinde olucak halde keselim.
200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirelim.
Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst