AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mısır Ekmeği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mısır Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
1 buçuk su bardağı mısır unu (ben lezzetini ve kokusunu sevdiğimden yarısını fırınlanmış yarısını olağan mısır unu kullanıyorum)
Yarım su bardağı buğday unu
1 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 yemek kaşığı kadar sıvı yağ
Tuz
Yoğurmak için ılık su

Mısır Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tüm materyaller uygun bir kap içerisinde ılık su kullanılarak yoğurulur.
Su ölçüsü hamurumuz kulak göğsü kıvamında olacak formda göz kararı kullanılır.
İsterseniz bütün olarak isterseniz kurabiye üzere küçük formlarda sıvı yağ konmuş tavada gerili önlü kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Mısır Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst