- Konu Yazar
- #1
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı İçin Malzemeler
6 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Sıcak su aldığı kadar
Yaklaşık 6 su bardağı civarında
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır unu ve öteki materyalleri yoğurma kabına alın üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyip tahta kaşıkla karıştırın, kıvamı ne çok katı ne çok sulu olucak.
Yağlı kağıt serili büyük yuvarlak borcama harcı döküp elinizi ıslatarak harcı tepsiye elinizle yayın düzeltin.
Üzerine tahta kaşık ile ıslatarak çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırını kapatıp yarım saat fırının içinde dinlendikten sonra soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
6 su bardağı mısır unu
Yarım su bardağı un
Yarım su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kabartma tozu
Sıcak su aldığı kadar
Yaklaşık 6 su bardağı civarında
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Mısır unu ve öteki materyalleri yoğurma kabına alın üzerine yavaş yavaş sıcak su ekleyip tahta kaşıkla karıştırın, kıvamı ne çok katı ne çok sulu olucak.
Yağlı kağıt serili büyük yuvarlak borcama harcı döküp elinizi ıslatarak harcı tepsiye elinizle yayın düzeltin.
Üzerine tahta kaşık ile ıslatarak çizikler atın.
Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 1 saat 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırını kapatıp yarım saat fırının içinde dinlendikten sonra soğuyunca dilimleyip servis yapın.
Mısır Ekmeği (Yapımı Kolay Lezzeti Olay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı