Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Misir ekildikten sonra kac gunde cikar?

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
45.013
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Mısır ekildikten sonra kaç günde çıkar?​

işlenmiş toprağa mısır tohumlarını yerleştiriniz ve üstünü ince elenmiş toprakla 3 cm arasında kapatınız.Toprak yüzeyini şeffaf bir naylonla kapatınız.Periyodik olarak toprağı nemlendiriniz. Çimlenme tahmini 20-30 gün içerisinde gerçekleşecektir.

Tohumluk mısır nasıl kurutulur?​

Mısır tohumu mısır taneleri güneş ışığında kurutularak elde edilir. Mısır tohumu elde etmek için mısır üzerindeki tanelerin tek tek ayıklanması ve boşlu alacak şekilde serilerek kuruması gerekir.

Süt mısır kaç ayda yetişir?​

Süt mısır kaç ayda yetişir?
Mısır kaç ayda yetişir? Mısır, tohumdan ürün verme sürecine ulaşmak için uzun süreçlerden geçer. Dikildikten 1 ay sonra mısırın ilk çimlenme belirtileri toprağın üzerinde görülebilir. Uygun koşullar sağlandığı takdirde mısırın olgunlaşması sonucu hasat dikimden 90-130 gün geçtikten yapılabilir.

Mısıra ilk su ne zaman verilir?​

Mısıra ilk su ne zaman verilir?
MISIR BİTKİSİNİN SUYA EN ÇOK İHTİYAÇ DUYDUĞU DÖNEMLER Mısır bitkisinin 5-8 yapraklı olduğu dönem; Bu dönemde, koçan ve tepe püskülü taslağının oluşması gerçekleşir. Koçanda sıra ve sıra üzeri dane sayılarının oluşması şekillenmeye başlar .

Mısır kökü ne kadar uzar?​

Mısır bitkisi tek yıllık iri yapılı, sapları 60-80 cm’den 3 metreye kadar boylanabilen bir bitkidir. Kök : Mısır saçak kök sistemine sahiptir. Mısırda çim kökü (kılavuz kök), embriyonal kökler, adventif kökler( sürekli kökler-harici) ve destek kökler olmak üzere dört tip kök vardır.

Kış için mısır nasıl kurutulur?​

Bu arada koçanları kaynar suyun içinde 4 dakika tutun, ardından pişirme işlemini durdurmak için koçanları büyük bir kasede buzlu suyun içinde 4 dakika tutun. Koçanlarda bulunan mısır tanelerini bir havlunun üzerine çıkarın. Çekirdekleri bir kağıt havlu üzerine koyun, yaklaşık 30 dakika hava ile kurumasına izin verin.

Mısır tarlada neden kurutulur?​

Mısır tarlada neden kurutulur?
Kurutmanın amacı; Tahıl üretim verimliliğini arttırmak, ekim alanlarından daha fazla yararlanmak, hasat sonrasında yüksek nem oranına sahip tahılın bozulmadan uzun süre saklanabilmesi için, küf ve çürümeden meydana gelen kayıplarla, zararlı böceklerin etkilerini azaltmaktır.

Mısır hangi ayda olur?​

Mısır hangi ayda olur?
Mısır, toprak ısısının 10 derece olduğu aylarda ekilir ve 10 gün sonra çimlenmeye başlar. Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında hasat edilir. Yani mısır, yaz sonu ve sonbahar başında yetişen bir besindir.

Süt mısır ne zaman çıkıyor?​

Mısırın çimlenme süresi 10 gündür. Hasat zamanı ise Ağustos, Eylül, Ekim aylarıdır.
 
Mısırların ekim süreci oldukça detaylı bir şekilde aktarılmış. Mısırın ekilmesi, tohumların yerleştirilmesi, toprakla kapatılması, üzerinin naylonla örtülmesi ve düzenli olarak sulanması gibi adımların yanı sıra çimlenme sürecinin tahmini 20-30 gün arasında gerçekleşeceği belirtilmiş. Mısır tohumu elde etmek için ise mısır tanelerinin tek tek ayıklanması ve kurutulması gerektiği anlatılmış.

Mısır bitkisinin büyüme süreci ve hasat zamanı da detaylı olarak açıklanmış. Mısırın 1 ay içerisinde çimlenme belirtileri gösterdiği ve dikimden 90-130 gün sonra hasat edilebileceği belirtilmiş. Ayrıca mısır bitkisinin kök yapısı hakkında da bilgi verilmiş. Mısır bitkisinin sahip olduğu köklerin türleri ve boyu açıklanmış.

Mısırın kış aylarında kurutulması için de pratik bir yöntem paylaşılmış. Koçanların kaynar suda tutulması ve ardından buzlu suya alınarak mısır tanelerinin kurutulması işlemine dair adımlar anlatılmış. Bu şekilde mısırın kış için hazırlanabileceği belirtilmiş.

Ayrıca mısırın tarlada neden kurutulduğuna ve mısırın hangi aylarda ekilip hasat edildiğine dair bilgiler verilmiş. Mısırın kurutulma amaçları, hasat sonrası saklanma süresi ve zararlı etkilerinden korunma amacı açıklanmış. Mısırın ekim ayları ve hasat zamanları da detaylı şekilde belirtilmiş.

Son olarak, mısırın çimlenme süresi, hasat zamanı ve olgunlaşma süreci hakkında bilgiler verilmiş. Mısırın çimlenme için gereken süre, hasat zamanı ve olgunlaşma dönemi Ağustos, Eylül ve Ekim aylarında olduğu belirtilmiş. Bu şekilde mısırın ne zaman çimleneceği ve hasat edilebileceği hakkında bilgi verilmiş.
 
Geri
Üst