- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 265.241
- Çözümler
- 4
- Tepkime puanı
- 1
- Puan
- 38
- Konu Yazar
- #1
Mısır bayrağı ne anlama geliyor?
Mısır bayrağı temelde üç zemin renginden oluşmaktadır. Bu renkler yukarında aşağıya doğru kırmızı, beyaz ve siyahtır. Bayrak üzerinde yer alan kırmızı renk, bağımsızlık yolunda canlarını kaybeden asker ve sivillerin kanlarını temsil etmektedir. Ayrıca Mısır bayrağı üzerinde bir de kartal figürü bulunmaktadır.Yeşil beyaz kırmızı siyah bayrak hangi ülkenin?
Sudan bayrağı günümüzde kullanılan hali ile 20 Mayıs 1970 tarihinde göndere çekilerek ülkenin resmi bayrağı olmuştur. Bayrak Pan-Arap renkleri olan yeşil, siyah, beyaz ve kırmızıdan oluşmaktadır.Yatay şekilde sıralanmış üç şerit. Bunlar yukarıdan aşağıya şöyledir: Kırmızı, beyaz ve siyah. Kırmızı renk hanedanlığı, siyah renk Abbasileri ve Araplığı simgelemektedir. ‘Allahu Ekber’ yazısı bayrağın ortasına beyaz şerit üzerine yeşil renkte ve Kufi harfleriyle stilize edilmiştir ve Irak halkını temsil etmektedir.
Mısır bayrağında ne yazıyor?
Mısır bayrağında ne yazıyor?Mısır bayrağı, Mısır tarafından kullanılan bayrak. 3 renkli olan bayrak; kırmızı, beyaz ve siyah renklerde olan yatay 3 şeritten oluşmaktadır. Bayrağın beyaz şeridinde Mısır arması yer almaktadır. Bayrağın şu andaki hali 4 Ekim 1984’te kabul edilmiştir.
Yatay kırmızı beyaz yeşil bayrak hangi ülkenin?
Yatay kırmızı beyaz yeşil bayrak hangi ülkenin?İran İslam Cumhuriyeti. İran bayrağı üç eşit büyüklükteki yatay çizgilerden oluşur;üst şerit yeşil, ortadaki beyaz ve alt şerit kırmızı.
Kırmızı beyaz siyah bayrak hangi ülke?
Mısır bayrağı, Mısır tarafından kullanılan bayrak. 3 renkli olan bayrak; kırmızı, beyaz ve siyah renklerde olan yatay 3 şeritten oluşmaktadır.Siyah beyaz bayrak hangi ülkenin?
Estonya bayrağı, Estonya Cumhuriyeti tarafından kullanılan resmi bayrak. Ulusal Estonya bayrağı yatay eşit üç kısımdan meydana gelip, kısımlar yukarıdan aşağıya doğru mavi, siyah ve beyazdan oluşmaktadır.İran’ın resmî bayrağı. Sırasıyla yukarıdan aşağıya Yeşil-Beyaz ve Kırmızı renklerden oluşur. 1980 yılında kabul edilmiştir. Ayrıca Yeşil şeridin sonunda ve kırmızı şeridin başında 22 adet Kufi yazı karakterinden oluşan Allahu Ekber yazısı bulunur.