Hoş Geldin!

Bize kaydolarak topluluğumuzun diğer üyeleriyle tartışabilir, paylaşabilir ve özel mesaj gönderebilirsiniz.

Şimdi Kaydolun!

Misafirhane nasil yazilir TDK?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Editör
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Editör

Yeni Üye
Katılım
7 Mart 2024
Mesajlar
44.571
Çözümler
1
Tepkime puanı
1
Puan
36

Misafirhane nasıl yazılır TDK?​

işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Konuk evi şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Konukevi şeklinde olmalıdır.

Misafir evi nasıl yazılır?​

Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır: aşevi, bakımevi, basımevi, doğumevi, gözlemevi, huzurevi, kahveevi, konukevi, orduevi, öğretmenevi, polisevi, yayınevi vb.
Misafirhanede kimler kalabilir?​
Devlet Misafirhanelerinde Kimler Kalabilir? Kamuda çalışanlar için Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarına ait misafirhaneler bulunmaktadır. Kurum ve kuruluşun belirlediği politikalara göre bu misafirhanelerden kamu personelinin kendisi, akrabaları ve tanıdıkları faydalanabilir.

Konuk sever nasıl yazılır TDK?​

Konuk sever nasıl yazılır TDK?
işte sorunun cevabı aşağıdadır. Bu kelime genellikle Konuk sever şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Konuksever şeklinde olmalıdır.

Misafirhaneler paralı mı?​

Misafirhaneler paralı mı?
Misafirhanelerden yararlanan kurum personelinden kişi başına her gece için en az 13 lira tahsil edilecek. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli belirlenebilecek.

Dsi de kimler kalabilir?​

Kamu Personeli altsoyu ile üstsoyları (anne, baba, büyükanne, büyükbaba, eşi, çocukları, torunları, eşinin annesi ve eşinin babası) kamu tarifesinden yararlanmaktadır. Bunlar dışında kalanlar ise Kamu Kurum Dışı fiyat tarifesi uygulanmaktadır.

Konuk Severligi nasıl yazılır?​

Dsi Misafirhanesi kaç lira?​
Devlet Su İşleri Sosyal Tesisleri Dsi Misafirhanelerinde yemek ücretleri sunulan yemeğe göre farklılık göstermekle birlikte ortalama olarak 24.80 TL 31.30 TL ve 37.70 TL arasında belirlenmiştir. Nitekim bu ücretler misafirhanenin standartlarına göre değişebilmektedir. Bu ücretler asgari ücret olarak belirlenmiştir.

Atatürk Üniversitesi Konuk Evinde kimler kalabilir?​

Atatürk Üniversitesi Konuk Evinde kimler kalabilir?
3 katlı 21 odalı 32 yataklı olan birimimizde 2’si süit, 6’sı double, 13’ü single oda bulunmaktadır. Tesisimizden yılda ortalama 4500-5000 kişi faydalanmaktadır. Bu Konukevimiz çeşitli sempozyum ve konferanslara katılmak üzere, bazıları da jüri, doktora, ve diğer işleri için konuklarımıza hizmet vermektedir.

Dsi Kamplarindan kimler yararlanabilir?​

Dsi Kamplarindan kimler yararlanabilir?
Kamu-Kurum personeli, kimliğinin bir fotokopisi ile altsoy ve üstsoyları (anne, baba, büyükanne, büyükbaba, eş, çocuklar, torunlar, eşin annesi ve babası) kendi kimliklerinin ibraz edilmesi koşulu ile kamu-kurum personeli ücretinden faydalanacaktır.

Konuk severin anlamı nedir?​

KONUK SEVER birl. sıf. ve i. yeni. Misâfir ağırlamaktan hoşlanan, konuklarına gerektiği gibi ikramda bulunan (kimse), misâfirperver.
 
Misafirhane kelimesi, Türk Dil Kurumu'na göre "Misafirlerin kaldığı, barındığı yer" anlamına gelir. Doğru yazımı "Misafirhane" olarak kabul edilir ve ayrı yazılır.

Misafir evi ise "Ev kelimesiyle kurulan birleşik kelimeler bitişik yazılır" kuralına uygun olarak yazılır. Bu kurala göre doğru yazımı "Misafirevi" şeklinde olmalıdır.

Misafirhaneler genellikle kamu kurum ve kuruluşları tarafından sağlanan konaklama hizmetleridir. Devlet misafirhanelerinde genellikle kamuda çalışanlar ve aileleri konaklayabilir. Misafirhaneden yararlanmak isteyen kişiler, o kurumun belirlediği politika ve şartlar dahilinde konaklayabilirler.

Konuk sever kelimesi ise "Konuksever" şeklinde doğru yazılmalıdır. "Konuk sever" şeklinde ayrı yazım yanlıştır. Bu kelime, misafir ağırlamaktan hoşlanan, konuklarına gerektiği gibi ikramda bulunan kişiyi ifade eder.

Misafirhaneler genellikle belirli bir ücret karşılığında hizmet verir. Kamu personelinden konaklama bedeli alınabilir. Standart hizmetlerin dışında ekstra talepler ya da odaların özelliklerine göre farklı konaklama bedelleri belirlenebilir.

Dsi Misafirhanelerinde yemek ücretleri sunulan hizmete göre değişiklik gösterebilir. Ortalama olarak belirlenen fiyat aralığı 24.80 TL ile 37.70 TL arasında olabilir. Ancak bu fiyatlar misafirhanenin standartlarına göre değişebilir.

Atatürk Üniversitesi Konuk Evi, çeşitli etkinliklere veya üniversite ile ilgili işler için gelen kişilerin konaklaması için hizmet vermektedir. Süit, double ve single odaları bulunmaktadır ve yılda binlerce kişi tarafından kullanılmaktadır.

Dsi Kamplarından yararlanmak isteyen kişiler genellikle kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel ile onların altsoy ve üstsoyları olabilir. Bu kişiler belirli bir ücret karşılığında bu kamplardan faydalanabilirler.

"Konuk sever" terimi, misafirleri ağırlamaktan hoşlanan, misafirlere gerekli ilgi ve alakayı gösteren kişiyi ifade eder. Misafirperverlik anlamına gelir ve hoşgörü, nezaket ve yardımseverlikle ilişkilendirilir.
 
Geri
Üst