SoruCevap
Yeni Üye
- Katılım
- 17 Ocak 2024
- Mesajlar
- 350.999
- Çözümler
- 1
- Tepkime puanı
- 17
- Puan
- 308
- Yaş
- 36
- Konu Yazar
- #1
Konuk ve Pratik Tanım Arayanlar İçin Sirke Ve Un Soslu Çıtır Çıtır Börek (Az Ölçülü) Tanımı İçin Materyaller
2 adet yufka
Sosu için:
1/2 (yarım) su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
İç materyali için;
8-10 dilim sucuk
1 adet orta uzunluk domates
Yada
2 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve baharatlar
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Konuk ve Pratik Tanım Arayanlar İçin Sirke Ve Un Soslu Çıtır Çıtır Börek (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel sosumuzu derin bir kapta sos gereçlerimizin hepsini karıştırarak başlayalım.
Sosumuz çok cıvık olmayacak lakin fırçayla sürülebilir formda olacak.
İki yufkadan birini masamıza serip sosumuzun yarısını fırçayla yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
İkinci yufkamızıda sos sürdüğümüz yufkamızın üzerine serip kalan sosu yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
Bıçak yardımıyla yufkamızı birinci evvel büyük bir artı çizer üzere keserek dörde ayıralım.
Sonra da her modüle düzgünce üçgen şeklde 3 e keselim. ( anlatımım error verdiyse görsellere bakınız ).
İç harcımız için kabuğunu soyduğumuz domates ve sucukları küçük küçük doğrayıp tuz ekleyelim.
Yufkalarımızın geniş kısmına koyup kenarlarından kapatarak ne çok sıkı ne çok gevşek biçimde saralım ve tüm yufkamıza bu süreci uygulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize aralıklı biçimde dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim.
İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30 – 35 dakika pişirelim.
Yapacaklara kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah
Konuk ve Pratik Tanım Arayanlar İçin Sirke Ve Un Soslu Çıtır Çıtır Börek (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 adet yufka
Sosu için:
1/2 (yarım) su bardağı un
1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
2 yemek kaşığı sirke
Yarım paket kabartma tozu
İç materyali için;
8-10 dilim sucuk
1 adet orta uzunluk domates
Yada
2 adet orta uzunluk haşlanmış patates
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve baharatlar
Üzeri için :
1 adet yumurta sarısı
Susam, çörek otu
Konuk ve Pratik Tanım Arayanlar İçin Sirke Ve Un Soslu Çıtır Çıtır Börek (Az Ölçülü) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci evvel sosumuzu derin bir kapta sos gereçlerimizin hepsini karıştırarak başlayalım.
Sosumuz çok cıvık olmayacak lakin fırçayla sürülebilir formda olacak.
İki yufkadan birini masamıza serip sosumuzun yarısını fırçayla yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
İkinci yufkamızıda sos sürdüğümüz yufkamızın üzerine serip kalan sosu yufkanın her yerine gelecek halde sürelim.
Bıçak yardımıyla yufkamızı birinci evvel büyük bir artı çizer üzere keserek dörde ayıralım.
Sonra da her modüle düzgünce üçgen şeklde 3 e keselim. ( anlatımım error verdiyse görsellere bakınız ).
İç harcımız için kabuğunu soyduğumuz domates ve sucukları küçük küçük doğrayıp tuz ekleyelim.
Yufkalarımızın geniş kısmına koyup kenarlarından kapatarak ne çok sıkı ne çok gevşek biçimde saralım ve tüm yufkamıza bu süreci uygulayalım.
Yağlı kağıt serdiğimiz yada yağladığımız tepsimize aralıklı biçimde dizip, üzerine yumurta sarısı sürelim.
İsteğe bağlı susam ve çörek otu serpelim.
Evvelden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30 – 35 dakika pişirelim.
Yapacaklara kolay gelsin, yiyenlere şifa olsun inşallah
Konuk ve Pratik Tanım Arayanlar İçin Sirke Ve Un Soslu Çıtır Çıtır Börek (Az Ölçülü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı