Misafir agirlamak dinimizde neden buyuk bir iyilik sayiliyor?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Admin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Admin

Yönetici
Site Sorumlusu
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
265.115
Çözümler
3
Tepkime puanı
1
Puan
38

Misafir ağırlamak dinimizde neden büyük bir iyilik sayılıyor?​

MÜSLÜMANLAR MİSAFİR AĞIRLAMAYI İBADET GİBİ GÖRÜR Bu vesileyle misafiri nimet ve ganimet olarak görürler. Elbette her nimetin bir külfeti vardır. Misafirin bazı zahmetleri olabilir. Onun sıkıntılarına yüksünmeden katlanmalı, misafire lütufla, güler yüzle, yumuşaklıkla ve hoşça hizmet etmelidir.

Misafir ağırlarken nelere dikkat etmeliyiz?​

Misafirlerinizi rahat ettirmek için dikkat etmeniz gerekenler
Misafirlik 3 gündür ne demek?
[1] Geleneğe göre konukluk hakkı üç gündür. Konuk bir yerde üç gün kalırsa ne ev sahibi bunu fazla bulur, ne de konuk uzun kaldım diye üzülür. Ama üç günden sonrası, her ikisi için de sıkıcı olur. Konuk, senli benli bir arkadaş ise, üç günden sonra konukluğu bırakıp ev sahibine yardımcı olmalıdır.
Misafir nasil Karşilanir?
Kim olursa olsun, Türk geleneklerine göre eve gelen misafir baş tacıdır.Size karşılamada dikkat edeceğiniz görgü kuralları şunlardır:
- Gelen misafirlerinizi karşılarken güler yüzlü ve samimi olun.
- Gelen misafirleriniz için üzerindeki yada ellerinde ki fazlalıkları alın ve kibarca isteyerek teklif edin.

Misafire ikramda bulunmak neden önemlidir?​

Türk kültüründe misafirperverlik, konuk ağırlamak erdem dolu bir davranış ve ibadet olarak görülmektedir. Misafire ikramda bulunan, nazik davranan, seven, misafire evini açan, fedakarlık yapıp ikramlarda bulunan kişi ve aile kültürümüzde şerefli bir davranış gerçekleştirmiş olarak kabul edilmektedir.

Misafir on kısmetle gelir birini yer dokuzunu bırakır atasözünün cevabı nedir?​

[1] Türkler inanırlar ki konuk, ev sahibine fazla bir gider yüklemez. Tanrı, konuğun yediğindenkat kat fazlasını, konuk ağırlıyor diye, ev sahibine verir.
Misafir kısmeti ile gelir atasözü ne anlama gelir?
Misafir Kısmeti İle Gelir atasözünün anlamı şudur; Geleneklerimiz ve dinimiz olan İslâm, yoldan gelmiş olana, yolcuya, misafire gerekli alakayı göstermeyi ve ikramda bulunmayı emir buyurmuştur. Bu doğrultuda evimizi gelen misafire açmalı, onu başımıza gelmiş bir yük olarak görmemeliyiz.
Misafir kısmeti ile gelir ne anlama gelir?
[1] Ev sahibi konuğu yük saymaz. Konuğun geldiği o evde yiyecek bulunur; ya da beklenmedik bir yerden o sırada yiyecek gelir.
 
Geri
Üst