Mis Kokulu Portakallı Kek (Hafta Sonu Keki)

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
2
Puan
38
Yaş
36
Mis Kokulu Portakallı Kek (Hafta Sonu Keki) Tarifi İçin Malzemeler
200 gram yumuşacık tereyağı
1 su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı taze sıkılmış portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı + 2 yemek kaşığı un
Üzerine;
3 yemek kaşığı taze sıkılmış portakal suyu
Aldığı kadar pudra şekeri
1 yemek kaşığı kadar portakal kabuğu rendesi

Mis Kokulu Portakallı Kek (Hafta Sonu Keki) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tereyağı ve tozşekeri mikserle homojen bir kıvama gelinceye kadar çırpın.
Spatulayla kıyılarını toplayın ve yumurtaları tek tek kırarak çırpmaya devam edin.
Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyin.
Bir portakalın kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın (Yarım su bardağı ayırın)
Tereyağlı malzemeye süt, portakal kabuğu ve suyunu ekleyerek karıştırın.
Elenmiş unlu karışımı ilave edin spatulayla alttan üste doğru karıştırarak kek hamurunu hazırlayın.
Kalıbı yağlayın ve unlayın hamuru dökün önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35, 40 dakika kadar pişirin.
Üzerine 3 yemek kaşığı kadar portakal suyuna aldığı kadar pudra şekeri ekleyerek karıştırın, pişen kekin üzerine sürün dilerseniz yine rendelenmiş portakal kabuğu serpin, afiyetler olsun
Mis Kokulu Portakallı Kek (Hafta Sonu Keki) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst