- Konu Yazar
- #1
Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu (1 adet)
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Bulamak İçin
Gereğince pudra şekeri
Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da denetimli ek ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden büyük kesimler alarak yuvarlayıp bir kaseye aldığımız pudra şekerine buluyoruz. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri beyaz kalacak biçimde pişiriyoruz (Kızarmaması birinci 15 dakikadan sonra fırının üst kısmını kapattım) pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis ediyoruz
Pişerken konutunuzu mis üzere portakal kokusu saran kurabiyelerimizi mevsimindeyken yapmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı portakal suyu (1 adet)
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
5 su bardağı + 3 yemek kaşığı un
Bulamak İçin
Gereğince pudra şekeri
Mis Kokulu Portakallı Çatlak Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un ve kabartma tozu hariç materyalleri bir kaba alıp karıştırıyoruz. Un ve kabartma tozunu da denetimli ek ederek hafif ele yapışan yumuşak bir hamur hazırlıyoruz.
Cevizden büyük kesimler alarak yuvarlayıp bir kaseye aldığımız pudra şekerine buluyoruz. Yağlı kâğıt serili tepsiye dizin.
175 derece fırında yaklaşık 25 dakika üzeri beyaz kalacak biçimde pişiriyoruz (Kızarmaması birinci 15 dakikadan sonra fırının üst kısmını kapattım) pişen kurabiyeleri soğuduktan sonra servis ediyoruz
Pişerken konutunuzu mis üzere portakal kokusu saran kurabiyelerimizi mevsimindeyken yapmanızı tavsiye ederim. Deneyeceklere afiyet olsun. ☺.