Mis Kokulu Kış Keki Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı kadar un
İç malzemesi:
1 portakal kabuğu rendesi
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Beyazlaşmaya başlayınca içine sıvı yağ süt vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
Biraz daha karıştırdıktan sonra içine ununu ekleyelim.
Boza kıvamına getirelim.
Ardından içine portakal kabuğu rendesi cevizi ve tarçını ekleyelim kalıbı yağlayıp unlayalım.
180 derecelik soğuk fırına atalım. Kontrollü bir şekilde pişirelim. Evin içi mis gibi kokuyor. Yemeside çok keyifli. Afiyet olsun.
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2,5-3 su bardağı kadar un
İç malzemesi:
1 portakal kabuğu rendesi
1 avuç ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle yumurta ve toz şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
Beyazlaşmaya başlayınca içine sıvı yağ süt vanilya ve kabartma tozunu ekleyelim.
Biraz daha karıştırdıktan sonra içine ununu ekleyelim.
Boza kıvamına getirelim.
Ardından içine portakal kabuğu rendesi cevizi ve tarçını ekleyelim kalıbı yağlayıp unlayalım.
180 derecelik soğuk fırına atalım. Kontrollü bir şekilde pişirelim. Evin içi mis gibi kokuyor. Yemeside çok keyifli. Afiyet olsun.
Mis Kokulu Kış Keki Tarifi Fotoğraflı Yapılışı