AdBlock kullandığınızı tespit ettik.

Bu sitenin devam edebilmesi için lütfen devre dışı bırakın.

Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği

theking

Yeni Üye
Katılım
2 Şubat 2024
Mesajlar
231.543
Tepkime puanı
3
Puan
38
Yaş
36
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı toz maya
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
4,5 su bardağı un
Tahinli sos için;
1 su bardağı tahin
1/2 (yarım) çay bardağı sıvı yağ
1/2 (yarım) çay bardağı pekmez
Üzeri için;
1 adet yumurta
Susam

Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur için öncelikle su, süt, şeker be mayayı karıştırıp 5 dk ağzı kapalı bekletiyoruz.
Mayamız aktive olduktan sonra yoğurma kabına unu, yağı ekleyip yumuşak bir kıvam elde edene kadar yoğuruyoruz.
1 saat kadar karanlık ve sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakıyoruz.
Sonra mayalanan hamurumuzdan 6 beze elde ediyoruz.
Bezeleri elimizi yağlayarak tek tek açıp tahinli sostan fırçayla sürüyoruz.
Sonrasında evvel rulo yapıp sonra kıvırarak spiral biçimini veriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı ve susamı ekledikten sonra 180 derece fırında 30 dk pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Mis Kokan Tahinli Ramazan Çöreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Geri
Üst