Mis Üzere Sıcacık Tavuk Çorbası Tanımı İçin Materyaller
2 modül tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Su
İsteğe nazaran acılı pul biber ekleyebilirsiniz
Mis Üzere Sıcacık Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Düdüklü tencerenin içine tavukları ve üstünü geçecek formda su dökerek tuzunu da ekleyin ve pişmeye bırakın. (25 dk haşlayın).
Tavuğunuz piştikten sonra suyunu süzerek tavukları bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Tencerenin içine zeytinyağı ve tereyağını ek edin ve karıştırın.
Birazcık kızardıktan sonra unu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ek edin ve karıştırın.
Süzmüş olduğunuz tavuk suyunu ekleyerek süratli bir halde çırpıcı yardımıyla karıştırın ve topaklanmamasını sağlayın.
Çorbanın kıvamına nazaran ek olarak şu ekleyebilirsiniz.
Kaynadıkça yoğunlaşacaktır.
Kaynamaya başlayıncaya kadar sık sık karıştırın.
Tuzunu ve isteğe nazaran acılı pul biber ekleyip pişmeye bırakın.
Öteki tarafta soğumuş olan tavuk etini kendi zevkinize nazaran isterseniz büyük isterseniz küçük formunda parçalayın, didin.
Çorbanız piştikten sonra altını kapatmadan evvel tavuk etini de katarak bir 10 dk kadar pişirin. Tavuk çorbanız hazır. Afiyet olsun.
Dileğe nazaran isterseniz yemek yanında isterseniz arabaşı hamurunun yanında tüketebilir siniz . ✓.
Mis Üzere Sıcacık Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 modül tavuk
1 çay bardağı zeytinyağı
1.5 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı un
1.5 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Su
İsteğe nazaran acılı pul biber ekleyebilirsiniz
Mis Üzere Sıcacık Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Düdüklü tencerenin içine tavukları ve üstünü geçecek formda su dökerek tuzunu da ekleyin ve pişmeye bırakın. (25 dk haşlayın).
Tavuğunuz piştikten sonra suyunu süzerek tavukları bir kaba alın ve soğumaya bırakın.
Tencerenin içine zeytinyağı ve tereyağını ek edin ve karıştırın.
Birazcık kızardıktan sonra unu ekleyip rengi değişinceye kadar kavurun.
Daha sonra domates salçası ve biber salçasını ek edin ve karıştırın.
Süzmüş olduğunuz tavuk suyunu ekleyerek süratli bir halde çırpıcı yardımıyla karıştırın ve topaklanmamasını sağlayın.
Çorbanın kıvamına nazaran ek olarak şu ekleyebilirsiniz.
Kaynadıkça yoğunlaşacaktır.
Kaynamaya başlayıncaya kadar sık sık karıştırın.
Tuzunu ve isteğe nazaran acılı pul biber ekleyip pişmeye bırakın.
Öteki tarafta soğumuş olan tavuk etini kendi zevkinize nazaran isterseniz büyük isterseniz küçük formunda parçalayın, didin.
Çorbanız piştikten sonra altını kapatmadan evvel tavuk etini de katarak bir 10 dk kadar pişirin. Tavuk çorbanız hazır. Afiyet olsun.
Dileğe nazaran isterseniz yemek yanında isterseniz arabaşı hamurunun yanında tüketebilir siniz . ✓.
Mis Üzere Sıcacık Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı